Σάββατο 11 Ιουλίου 2020
06:55
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Παρεμβάσεις στην οδό Παναγούλη της Βουλιαγμένης

    Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες που πραγματοποιούνται τις τελευταίες εβδομάδες στην οδό Παναγούλη της δημοτικής ενότητας Βουλιαγμένης.

Στον συγκεκριμένο δρόμο οι οδηγοί των οχημάτων αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες εις βάρος της οδικής ασφάλειας ενώ παράλληλα δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης για τους κατοίκους της περιοχής. Από την κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προτάθηκε η κατασκευή μικρής υπερβατής διαχωριστικής νησίδας στην οδό Μενελάου (πλάτους 1,0m) με στόχο τον καλύτερο διαχωρισμό των κυκλοφοριακών ρευμάτων και τον έλεγχο της ταχύτητας στα οχήματα που κινούνται επί της οδού Παναγούλη και ειδικά αυτά από Βάρκιζα.

Ουσιαστικά, γίνεται επανασχεδιασμός της διατομής της οδού Παναγούλη στο τμήμα με την οδό Μενελάου ώστε να επιτευχθεί η μείωση της ταχύτητας με την ταυτόχρονη μείωση του πλάτους της οδού Παναγούλη, την κατασκευή θέσεων στάθμευσης και την αύξηση του πλάτους των πεζοδρομίων. Συγκεκριμένα, η οδός Παναγούλη θα στενέψει κατά 3,5 μέτρα ενώ το πλάτος των πεζοδρομίων θα αυξηθεί κατά 0,40 εκατοστά.

Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους, οι οδηγοί δεν θα μπορούν να αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητας. Να τονιστεί, πως η οδός Παναγούλη έχει 4% κλίση και δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση ειδικών διατάξεων (τύπου σαμαράκια).

Πηγή: Εφημερίδα Δημοσιογράφος, φύλλο 15, Νοέμβριος 2019