Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020
21:46
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

ΠΕΔΑ: Στην τελική ευθεία η υποψηφιότητα του Κωνσταντέλλου

    Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019
Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 στο Σεράφειο Ίδρυμα του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής. Εκτός του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, υποψήφιοι είναι ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης και ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησε έναν ευρύτατο κύκλο συναντήσεων με τους Δημάρχους της Αττικής με σκοπό να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο κάθε δήμος ξεχωριστά. Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), τα μηνύματα για την υποψηφιότητά του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Ακολουθεί η πρόσκληση της σύγκλησης της Γ.Σ. από τον Δήμαρχο Αθηναίων

ΘΕΜΑ: «Γενική Συνέλευση Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής»

Κύριοι Συνάδελφοι,

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης των εκπροσώπων από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής και σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Π.Δ. 75/2011, όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 94/2019 και ισχύει σας καλώ στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 14:30 στο ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 160).

Θέματα ημερήσιας διάταξης θα είναι:

1. Διαπίστωση απαρτίας
2. Εκλογή Τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής
3. Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ.Α., καθώς και εκπροσώπων της Π.Ε.Δ.Α στην Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε.
4. Εκλογή Εποπτικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ.Α.

Σημειώνεται, ότι ο τρόπος και ο χρόνος υποβολής υποψηφιοτήτων, συνδυασμών ή μεμονωμένων υποψηφίων ορίζεται στο άρθρο 10 του Π.Δ 75/2011, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Επισημαίνεται, επίσης,, ότι σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 του Π.Δ. 75/2011, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, οι Δήμαρχοι κοινοποιούν αντίγραφο της πρόσκλησης στους εκπροσώπους του Δήμου τους για την Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ.Α. με κάθε πρόσφορο μέσο συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των Δήμων στην Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ.Α. θα πρέπει να φέρουν απαραιτήτως μαζί τους κατά την ψηφοφορία επίσημο έγγραφο (ταυτότητα, διαβατήριο, κ.λ.π.) για την ταυτοποίησή τους.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ