Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
02:58
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Μηλαδέζα και Βουλιαγμένη... από το πιάτο στον καφέ κάδο

    Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διανομή των καφέ κάδων σε περισσότερα από 150 νοικοκυριά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα χωριστής συλλογής υπολειμμάτων τροφών στη Βουλιαγμένη και στη Μηλαδέζα της Βάρης.

Οι κάτοικοι που συμμετέχουν έχουν λάβει δωρεάν από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έναν μικρό καφέ κάδο κουζίνας στον οποίο συλλέγονται μόνο τα κατάλληλα υλικά όπως μαγειρεμένο φαγητό, φρούτα και λαχανικά, ψωμί, ζυμαρικά, τσόφλια αυγών, υπολείμματα από καφέ και τσάι, γαλακτοκομικά, μικρές ποσότητες υπολειμμάτων κήπου (γκαζόν, φύλλα, κλαδιά) και μικρές ποσότητες από χαρτοπετσέτες.

Έξω από κάθε σπίτι έχει τοποθετηθεί ένας μεγαλύτερος καφέ κάδος, ώστε οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου να παραλαμβάνουν τα προς ανακύκλωση υλικά. Να σημειωθεί πως τα υπολείμματα τροφών θα οδηγούνται για την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού, το οποίο στη συνέχεια θα μπορούν να παραλαμβάνουν οι συμμετέχοντες του προγράμματος.

Τα πρώτα αποτελέσματα από την αποκομιδή των καφέ κάδων στη Βουλιαγμένη και τη Μηλαδέζα Βάρης, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή είναι εντυπωσιακά και άκρως ενθαρρυντικά για την συνέχιση του προγράμματος σε όλο τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Η δημοτική αρχή, πριν την διανομή των καφέ κάδων πραγματοποίησε εκστρατεία ενημέρωσης των κατοίκων προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επιδίωξη του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι να συμμετάσχουν –σε πρώτη φάση– όλοι οι κάτοικοι της Βουλιαγμένης και της Μηλαδέζας και γι’ αυτό το λόγο καλεί όσους δεν δήλωσαν συμμετοχή να ενταχθούν στο πρόγραμμα χωριστής συλλογής υπολειμμάτων τροφών.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη διεύθυνση καθαριότητας και ανακύκλωσης στο 213 202 0002 ή με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Πηγή: Εφημερίδα Δημοσιογράφος, φύλλο 14, Οκτώβριος 2019