Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020
07:08
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Δήμος 3Β: Ψήφισμα καταδίκης της τουρκικής εισβολής στην Συρία

    Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019
Ψήφισμα, με το οποίο καταδικάζει την παράνομη εισβολή της Τουρκίας στην Συρία, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, που εξέφρασε την συμπαράστασή του στα δεινά των αμάχων που αντιμετωπίζουν την βαρβαρότητα του πολέμου.

Το κείμενο του ψηφίσματος

Η Τουρκία για μία ακόμη φορά, καταστρατήγησε το διεθνές δίκαιο και τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ, εισβάλλοντας σε ξένο έδαφος διατηρώντας για τον εαυτό της το θλιβερό προνόμιο του διεθνούς ταραξία.

Η απροκάλυπτη κλιμάκωση της έντασης εκ μέρους της Τουρκίας σε όλη τη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου έχει βασικό υπόβαθρο το ενεργειακό ζήτημα και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές.

Οι σφαγές αμάχων στο έδαφος μιας ξένης χώρας εντείνουν έτι περαιτέρω τα προσφυγικά ρεύματα αναμοχλεύοντας έτσι τη θρησκευτική μισαλλοδοξία και το φανατισμό.

Το Μνημόνιο Κατανόησης για τη Συρία το οποίο υπεγράφη προ ημερών στο Σότσι μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας ανακαθορίζει τις εξελίξεις στην Αραβική χώρα, εντείνοντας τη διεθνή ανησυχία για συνολική διευθέτηση του συριακού προβλήματος με επανακαθορισμό των συνόρων σε μια «εύφλεκτη» περιοχή του πλανήτη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης καταδικάζοντας την Τουρκική εισβολή και τις συντελούμενες θηριωδίες στο έδαφος της Συρίας, ενώνει τη φωνή του με όλους όσους απαιτούν ειρηνική λύση και διευθέτηση στο Συριακό πρόβλημα και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.