Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020
07:49
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Κωνσταντέλλος: «Δεν επιθυμούμε την ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας»

    Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019
Το δημοτικό συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα το ψήφισμα που έφερε η δημοτική αρχή ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στην εισήγησή του ξεκαθάρισε πως ο Δήμος 3Β δεν επιθυμεί την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών αυτών καθώς όπως επισήμανε όλοι οι εργαζόμενοι δουλεύουν με επάρκεια και με καλό αποτέλεσμα. «Με αυτό το ψήφισμα για άλλη μια φορά δεσμευόμαστε δημοσίως ότι εμείς δεν επιθυμούμε την ιδιωτικοποίηση καμίας δράσης της καθαριότητας και δεν προτιθέμεθα να το κάνουμε και στο μέλλον», τόνισε ο Δήμαρχος.

Όπως ανέφερε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στο δημοτικό συμβούλιο, εάν παρουσιαστούν ποτέ στον Δήμο ανυπέρβλητα θέματα Δημόσιας Υγείας, έλλειψη προσωπικού και οχημάτων ή συμβεί κάτι το οποίο είναι καθολικό, απόλυτο και καταστροφικό, τότε και μόνο τότε, ο Δήμος θα αποτανθεί σε άλλες λύσεις πέραν και έξω από τις λύσεις που έχει σήμερα, πάντα σε συνεννόηση με το προσωπικό και τους εργαζόμενους.

Αναλυτικά το ψήφισμα

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στηρίζει ανεπιφύλακτα το δημόσιο χαρακτήρα των ανταποδοτικών υπηρεσιών της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού. Παρά τη σειρά προηγούμενων νομοθετικών ρυθμίσεων αντίστοιχων με το επίμαχο άρθρο 178 του νέου νόμου, ο Δήμος εναντιώθηκε διαχρονικά σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης αυτών των υπηρεσιών. Η όποια πιθανή παρέμβαση από αυτή την εκπεφρασμένη θέση θα αφορά μόνο περιπτώσεις ανυπέρβλητων, λόγω δημόσιας υγείας και ασφάλειας καταστάσεων.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης επιθυμεί και θα διεκδικήσει μέσω των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης την απεμπλοκή των προσλήψεων από τον κρατικό – κυβερνητικό έλεγχο βάση των δυνατοτήτων που παρέχουν κατά περίπτωση τα ανταποδοτικά έσοδα καθαριότητας που διαθέτει ο κάθε Δήμος με αποφάσεις των κατά τόπους Δημοτικών Συμβουλίων.