Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020
07:23
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Μάχη για τα σκουπίδια παρά την απεργία δίνει ο Δήμος 3Β

    Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
Σε κλοιό σκουπιδιών βρίσκονται όλοι οι Δήμοι της χώρας εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων των Δήμων στην καθαριότητα.

Όσον αφορά τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τα πρώτα προβλήματα είναι εμφανή με τους ξέχειλους κάδους απορριμμάτων. Ωστόσο, γίνεται προσπάθεια να διατηρηθεί η πόλη όσο πιο καθαρή γίνεται καθώς παρά την απεργία, πραγματοποιούνται καθημερινά δρομολόγια –ένα σε κάθε δημοτική ενότητα- για την αποκομιδή των σκουπιδιών σε επιλεγμένα σημεία. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, Παναγιώτη Σωτηρόπουλο, η αποκομιδή των σκουπιδιών πραγματοποιείται μόνο στα σχολεία, παιδικούς σταθμούς, εκκλησίες και στο Ασκληπιείο νοσοκομείο.

Μιλώντας στο notiareport.gr ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, ανέφερε πως μόλις λήξει η απεργία των εργαζομένων, θα ξεκινήσει αμέσως η αποκομιδή των απορριμμάτων με διπλές βάρδιες ακόμα και το Σαββατοκύριακο.

Κόκκινο πανί για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ αποτελεί το άρθρο 179 του νομοσχεδίου «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», που δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.