Κυριακή 12 Ιουλίου 2020
22:23
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Εκσυγχρονισμός των αθλητικών εγκαταστάσεων στα 3Β

    Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019
Αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με σκοπό την κάλυψη επιτακτικών αναγκών σε διάφορα αθλητικά κέντρα και ανοικτά γήπεδα. Ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών χώρων θα συμβάλει στην αύξηση της λειτουργικότητας για τους κατοίκους και τα αθλητικά σωματεία.

Συγκεκριμένα, εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βουλιαγμένης, στο Δημοτικό Στάδιο της Βάρης, στο κλειστό γυμναστήριο βόλεϊ επί των οδών Λυκούργου και Ξενοφώντος, στα ανοικτά γήπεδα τένις και μπάσκετ στο Δίλοφο Βάρης, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Μηλαδέζας, στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ επί των οδών Αρκαδίου και Ρόδου στη Βούλα, στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ επί της πλατείας Μουσών στη Βούλα, στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ επί των οδών Νικηταρά και Νεμέας στη Βούλα, στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ επί των οδών Πανός και Λεωφόρο Ποσειδώνος στη Βουλιαγμένη, στο Ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ Πρωτέα Βούλας επί της οδού Λυκούργου στη Βούλα, στο Γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5 επί των οδών Βασιλέως Παύλου και Περικλέους στη Βούλα, στο κλειστό γήπεδο Μπάσκετ «Γεώργιος Γεννηματάς» στη Βούλα και στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου του Άρη Βούλας.

Η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και ο εκσυγχρονισμός του αθλητικού εξοπλισμού αποσκοπεί στην βελτίωση των υποδομών με την τοποθέτηση, μπασκετών, ταμπλό, καλαθιών, στυλοβατών βόλεϊ, πάγκων παικτών και γραμματείας, ακρυλικών και συνθετικών δαπέδων, προστατευτικών στρωμάτων, ηλεκτρονικού πίνακα αποτελεσμάτων. Επιπλέον, για την προστασία των χώρων και την ασφάλεια των αθλούμενων περιλαμβάνεται η τοποθέτηση περίφραξης ύψους 4μ στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ. Επίσης προβλέπεται η τοποθέτηση αναβατορίων ΑΜΕΑ για την εξασφάλιση της πρόσβασης στο χώρο των αποδυτηρίων και στον αγωνιστικό χώρο στο Δημοτικό στάδιο Βάρης. Τέλος περιλαμβάνεται η αντικατάσταση των αλουμινίων στο κλειστό γυμναστήριο Βόλεϊ επί των οδών Λυκούργου και Ξενοφώντος.

Συγκεκριμένα οι επεμβάσεις ανά αθλητικό χώρο είναι: ΔΑΚ Βουλιαγμένης: Τοποθέτηση συνθετικού δαπέδου στα κύρια γήπεδα μπάσκετ, τοποθέτηση ακρυλικού ελαστικού δαπέδου στα βοηθητικά γήπεδα μπάσκετ καθώς και στα γήπεδα τένις και βόλεϊ. Τοποθέτηση νέων ταμπλό μπασκέτας επί υφιστάμενων μπασκετών, φιλέ βόλεϊ και ξύλινων πάγκων παιχτών και πάγκων γραμματείας. Δημοτικό Στάδιο της Βάρης: Τοποθέτηση αναβατορίων ΑΜΕΑ για την εξασφάλιση της πρόσβασης στο χώρο των αποδυτηρίων και στον αγωνιστικό χώρο.

basket1.jpg

Στο Κλειστό γυμναστήριο Βόλεϊ επί των οδών Λυκούργου και Ξενοφώντος: Αντικατάσταση των αλουμινίων. Στα ανοιχτά γήπεδα τένις και μπάσκετ στο Δίλοφο Βάρης: Τοποθέτηση ακρυλικού ελαστικού δαπέδου στο γήπεδο μπάσκετ και στα γήπεδα τένις. Αντικατάσταση παλαιών ταμπλό μπασκέτας και τοποθέτηση νέας περίφραξης στα γήπεδα τένις και μπάσκετ. Στο Κλειστό γήπεδο μπάσκετ Μηλαδέζας: Tοποθέτηση ενός ηλεκτρονικού πίνακα σκορ.

Στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ επί των οδών Αρκαδίου και Ρόδου, επί της πλατείας Μουσών και επί των οδών Νικηταρά και Σπετσών στη Βούλα και στο γήπεδο μπάσκετ επί των οδών Πανός και Λεωφόρου Ποσειδώνος στη Βουλιαγμένη, θα τοποθετηθούν ακρυλικού ελαστικού δάπεδα, δύο μπασκέτες (με κορμό, ταμπλό, καλάθια και δίχτυ) και οι χώροι θα περιφραχθούν σε ύψος 4μ. Στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ Πρωτέα Βούλας επί της οδού Λυκούργου στη Βούλα και στο γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5 επι των οδών Βασιλέως Παύλου και Περικλέους στη Βούλα θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη.

Στο Κλειστό Γήπεδο μπάσκετ «Γεώργιος Γεννηματάς» στη Βούλα θα τοποθετηθούν προβολείς εξωτερικού χώρου στον περιβάλλον χώρο έξωθεν του γηπέδου. Τέλος, στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου του Άρη Βούλας θα πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση πετασμάτων τύπου SANDWICH από γαλβανισμένη λαμαρίνα με πλήρωση πολυουρεθάνης.

basket2.jpg

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα διαθέτει σύγχρονο και πιστοποιημένο εξοπλισμό σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις προσφέροντας πάνω απ’όλα ασφάλεια. Εξάλλου, οι μνήμες είναι πρόσφατες από την τραγωδία στη Χίο, όταν μπασκέτα αποκολλήθηκε και έπεσε σε νεαρό ο οποίος έχασε την ζωή του.

Το συνολικό κόστος για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι 970.000 ευρώ. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα αντλήσει 600.000 ευρώ από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» μετά από σχετικό αίτημα το οποίο ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών και 370.000 ευρώ από ίδιους πόρους.

{Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα 'Δημοσιογράφος' στο φύλλο Σεπτεμβρίου}