Κυριακή 12 Ιουλίου 2020
22:11
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Αναβαθμίστηκαν τα σχολεία της Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης

    Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019
Στην υλοποίηση μιας σειράς σημαντικών παρεμβάσεων για τη βελτίωση και την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πραγματοποίησε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού η δημοτική αρχή.

Οι έλεγχοι και οι παρεμβάσεις στα σχολεία του Δήμου έγιναν, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής και ομαλή λειτουργία αυτών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Οι εν λόγω παρεμβάσεις κάλυψαν σημαντικές ανάγκες των σχολικών μονάδων, αναβαθμίζοντας τις υποδομές και βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Πιο συγκεκριμένα, στο 1ο δημοτικό Βάρης, στο δημοτικό Βουλιαγμένης και στο 1ο δημοτικό σχολείο Βούλας, διαμορφώθηκαν οι αύλιοι χώροι και παράλληλα δημιουργήθηκαν νέα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ. Επιπλέον, στο Νηπιαγωγείο Βάρκιζας, στο δημοτικό Διλόφου και στο δημοτικό Βάρκιζας πραγματοποιήθηκε βάψιμο στο εσωτερικό των σχολικών μονάδων ενώ στο 1ο δημοτικό Βάρης έγινε καθαίρεση σαθρών επιχρισμάτων και αποκατάσταση αυτών.

Όσον αφορά τις σχολικές μονάδες στη δημοτική ενότητα της Βούλας οι εργασίες αφορούσαν, την αντικατάσταση πλαστικών πλακιδίων πατώματος με linoleum στο 6ο Νηπιαγωγείο Βούλας, την καθαίρεση σαθρών επιχρισμάτων και αποκατάσταση αυτών στο 2ο Νηπιαγωγείο, 4ο Νηπιαγωγείο, 5ο Νηπιαγωγείο Βούλας στο 3ο δημοτικό Βούλας και στο 1ο Λύκειο Βούλας. Στο 1ο Γυμνάσιο Βούλας πραγματοποιήθηκαν υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες για την κατασκευή του εργαστηρίου Φυσικής και επισκευάστηκαν τα φθαρμένα υαλότουβλα. Τέλος, μια πολύ σημαντική παρέμβαση έγινε στο δημοτικό σχολείο Βουλιαγμένης καθώς αποκαταστάθηκε το κεντρικό δίκτυο θέρμανσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια οι παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι συνεχείς και διαρκείς. Ενδεικτικά, να αναφέρουμε οτι συντηρήθηκαν όλα τα σχολικά συγκροτήματα, θωρακίστηκε αντισεισμικά και ανακατασκευάστηκε ριζικά το παλαιότερο σχολείο του Δήμου, το 1ο δημοτικό Βάρης. Έξι σχολικές μονάδες έχουν συνδεθεί με αγωγό φυσικού αερίου ενώ έχουν τοποθετηθεί μεμβράνες προστασίας υαλοπινάκων, για την ασφάλεια των παιδιών.

Επίσης, σε τέσσερα σχολικά συγκροτήματα έχουν εγκατασταθεί μετρητές ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών. Τέλος, αντικαταστάθηκαν τα κουφώματα στο 1ο Νηπιαγωγείο Βούλας εξασφαλίζοντας έτσι και την ενεργειακή του απόδοση ενώ σε εξέλιξη είναι η αναβάθμιση και η συντήρηση του κτηρίου που στεγάζεται ο Βρεφονηπιακός σταθμός της Βάρκιζας.

Η δημοτική αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει ήδη εξασφαλίσει πρόσβαση σε πόρους ύψους 320.000 ευρώ, προκειμένου να αναβαθμιστούν όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε επίπεδο κτηριακών υποδομών αλλά και εξοπλισμού.

{Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα 'Δημοσιογράφος' στο φύλλο Σεπτεμβρίου}