Σάββατο 06 Ιουνίου 2020
04:55
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Έληξε με επιτυχία ο «κόκκινος» συναγερμός στον Δήμο 3Β

    Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019
Χωρίς κανένα περιστατικό εντός των ορίων της πόλης έληξε η γενική επιφυλακή στην οποία βρισκόταν όλος ο μηχανισμός του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, η πολιτική προστασία και οι εθελοντές δασοπυροσβέστες λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων και τον υψηλό κίνδυνο για πυρκαγιά επιπέδου 5 τις τελευταίες μέρες.

Από το Σάββατο, με εντολή του Δήμαρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου , όλος ο μηχανισμός του Δήμου τέθηκε σε 24ώρη γενική επιφυλακή με συνεχείς περιπολίες του δημοτικού πυροσβεστικού στόλου σε όλο τον ορεινό όγκο της πόλης και στις περιοχές περιαστικού πρασίνου. Παράλληλα χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα 24ωρα μπλόκα και συνολικά πενήντα μπάρες για τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας οχημάτων σε όλη την έκταση περιαστικού πρασίνου της πόλης.

Το βράδυ της Κυριακής, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας έπεσε στο 4 από το 5 που βρισκόταν τις 2 προηγούμενες μέρες το επίπεδο επιφυλακής μειώθηκε κατά 50% καθώς το προσωπικό του Δήμου έδειχνε έντονα σημάδια κόπωσης. Στις 04:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας όμως ενεργοποιήθηκαν εκ νέου στο σύνολο τους όλες οι δυνάμεις του Δήμου μας όταν ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό. Για το συντονισμό μεταξύ Δήμου και του κρατικού μηχανισμού, ο Δήμαρχος βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας σε συνεννόηση με το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στον Υμηττό διατέθηκε ένα όχημα του Δήμου και ο υπόλοιπος μηχανισμός τέθηκε εκ νέου σε γενική επιφυλακή στις θέσεις του και στα οχήματα για κάθε αρνητικό ενδεχόμενο.