Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019
09:50
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Καθαρισμός πλατείας Βούλας από... ζουμιά και υπολείμματα τροφών

    Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019
Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης υιοθετώντας ένα νέο τρόπο καθαρίσματος κοινόχρηστων χώρων μέσω του πολυμηχανήματος UNIMOG, επιχειρεί να καθαρίσει το πλακόστρωτο της πλατείας Ιμίων, στη Βούλα.

Το πλύσιμο με πιεστικό, ξεκίνησε την Τετάρτη 7 Αυγούστου από την Πολιτική Προστασία του Δήμου 3Β, σε μια προσπάθεια να καθαριστεί το πλακόστρωτο από τα ζουμιά και τα λάδια που προέρχονται από τα καταστήματα εστίασης. Από την στιγμή που οι επιχειρηματίες δεν νοιάζονται για την καθαριότητα στην «βιτρίνα» των καταστημάτων τους, αναλαμβάνει δράση ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Σταδιακά προγραμματίζεται και το πλύσιμο του πλακόστρωτου της Πλατείας Βάρκιζας, Πλατείας Βουλιαγμένης και όπου κριθεί απαραίτητο.

Το πολυμηχάνημα UNIMOG

Το πολυμηχάνημα UNIMOG ήταν παροπλισμένο για περισσότερο από οκτώ χρόνια και υπολειτουργούσε ως πυροσβεστικό. Ο Δήμος 3Β αποφάσισε την ανακατασκευή και την αναβάθμιση του με κόστος που ξεπέρασε τις 80.000€ παραδίδοντας ένα όχημα ‘υπερκατασκευή» για τις ανάγκες της πόλης.

4e077a5eeb3e01fc72f63453385a072b_L.jpg

Το νέο όχημα που διαθέτει χαλύβδινο στιβαρό πλαίσιο, ένα αυτόνομο πιεστικό/πλυστικό συγκρότημα θερμού νερού / ατμού υπέρ-υψηλής πίεσης με διάφορα υποσυστήματα, μια δεξαμενή νερού χωρητικότητας 2.300 lt τουλάχιστον, και πρόσθετο κατάλληλο συγκρότημα (αντλία κλπ) για μεταφορά νερού και διαδικασίες πυρόσβεσης θα χρησιμοποιηθεί με κύριο έργο τον καθαρισμό επιφανειών διαφόρων ειδών, πχ οδόστρωμα, πεζοδρόμια, πινακίδες και επικουρικά στη συνδρομή κατάσβεσης πυρκαγιών.