Δευτέρα 01 Μαρτίου 2021
11:55
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Κλασική μουσική για 2η χρονιά στα σχολεία του Δήμου 3Β

    Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019
Σε θερμό κλίμα, παρουσία δημοσιογράφων, μουσικών, καλλιτεχνών και ανθρώπων του πνεύματος, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για την περίοδο 2019-2020 από τον Καλλιτεχνικό της Διευθυντή Στέφανο Τσιαλή.

Ένα χρόνο πριν το 2021 και τη μεγάλη επέτειο διακοσίων χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, η φετινή καλλιτεχνική περίοδος (2019–2020) έχει τον υπέρτιτλο Ήρωες, που θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά με πέντε συνολικά συναυλίες. Οι Ήρωες νοηματοδοτούν, επίσης, τον Κύκλο Ανατροπές & Πρωτοπόροι, καθώς, όπως τόνισε ο κ. Τσιαλής, που αναφέρθηκε με ικανοποίηση στην αύξηση κατά 16% των ακροατών στις απαιτητικές συμφωνικές συναυλίες, «οι ήρωες δε ζουν μονάχα στις σελίδες των βιβλίων, είναι όλοι όσοι κάνουν δύσκολες επιλογές, αλλά και οι μεγάλοι συνθέτες που δημιούργησαν νέα μουσικά δεδομένα».

3.jpg

Μία ιδιαίτερη στιγμή ήταν η ερμηνεία αποσπασμάτων από έργα των Χάυντν, Ιμπέρ, Φάρκας και Μπετόβεν από το δημοφιλές Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών αλλά και η παρέμβαση του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, όπου φέτος - μεταξύ άλλων, για δεύτερη χρονιά υλοποιείται το εκπαιδευτικό - κοινωνικό πρόγραμμα «Δικαίωμα στη Μουσική», μέσω του οποίου πραγματοποιούνται μικρές εκπαιδευτικές συναυλίες της Κρατική Ορχήστρας σε όλα τα σχολεία της πόλης.

Ο κ. Κωνσταντέλλος μετέφερε στους παρευρισκόμενους τις πολύ θετικές εντυπώσεις που δημιούργησε κυρίως στους μαθητές της πόλης το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο 2018 – 2019 και ανακοίνωσε πως ο Δήμος έχει σκοπό να το επαναλάβει. Συνέχισε την παρέμβαση του δηλώνοντας πως η συνεργασία του Δήμου με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών είναι ίσως ένα από τα τρία σημαντικότερα επιτεύγματα της Δημοτικής Αρχής κατά της προηγούμενη δημοτική περίοδο και ολοκλήρωσε ευχαριστώντας του συντελεστές της ΚΟΑ για ότι κάνουν για τη μουσική.