Δευτέρα 01 Μαρτίου 2021
12:33
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Κόρμπι Βάρης

    Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019
Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών «Τα Ορέστεια» διοργανώνεται από τον Λαογραφικό Όμιλο Βάρης «ΣΕΜΕΛΗ» σε συνδιοργάνωση με τον ΟΑΠΠΑ του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του 19χρονου χορευτή του συλλόγου, Ορέστη – Κωνσταντίνου Μυλωνάκη που βρήκε τραγικό θάνατο στις 20 Ιουλίου 2011.

Ο Ορέστης ήταν αριστούχος φοιτητής του Βιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχασε τη ζωή του προσφέροντας εθελοντική εργασία στον Εθνικό Δρυμό της Σαμαριάς.

Θέμα του Φεστιβάλ φέτος τα παραδοσιακά παιχνίδια όπως παίζονταν κάποτε στις αυλές, τις γειτονιές και τις αλάνες. Τότε που το παιχνίδι συνιστούσε παιδαγωγική πράξη που προετοίμαζε τα νέα μέλη της κοινωνίας έτσι ώστε να είναι χρήσιμα, δημιουργικά και υγιή. Τα παιδάκια της Σεμέλης με τη φιλική συμμετοχή παιδιών του παιδικού σταθμού Playland θα μας ταξιδέψουν σ’ αυτό τον κόσμο της αθωότητας και θα μας θυμίσουν πως όσο υπάρχουν παιδιά, υπάρχει ελπίδα.

Θα παρουσιαστούν χοροί από τα Κύθηρα, την Αρκαδία, τη Μικρά Ασία, τη Φλώρινα και τη Δυτ. Θράκη από τη χορευτική ομάδα του Λ.Ο. ΣΕΜΕΛΗ και από τους συλλόγους ΤΕΓΕΑΤΕΣ, ΜΥΡΡΙΝΟΥΣ και ΟΛΚΑΣ.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βάνα Σαλταπίδα

Μετά το πέρας της παρουσίασης των χορευτικών συγκροτημάτων, θα ακολουθήσει χορός για όλο τον κόσμο.

Ι. Ν. Προφήτη Ηλία, Κόρμπι Βάρης, Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019, ώρα 9 μ.μ.