Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019
02:06
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Π.Κόνσουλας: Ο μοναδικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής στον Δήμο 3Β

    Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019
Ο Παναγιώτης Κόνσουλας, υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής με το Κίνημα Αλλαγής, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο notiareport.gr, μίλησε για την πρώτη συμμετοχή του ως υποψήφιος βουλευτής, το ποσοστό που συγκέντρωσε στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης το ΚΙΝΑΛ στις Ευρωεκλογές ενώ τόνισε πως είναι υπέρ των μεγάλων επενδύσεων.

Κύριε Κόνσουλα, υποσχεθήκατε, εφόσον εκλεγείτε, να προσφέρετε ολόκληρη τη βουλευτική σας αποζημίωση στο Παιδικό Χωριό SOS Bάρης. Μιλήστε μας για αυτή την απόφασή.

Η απόφαση και η προσωπική μου δέσμευση για την παραχώρηση ολόκληρης της βουλευτικής μου αποζημίωσης σε περίπτωση εκλογής μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ως υποψήφιος στην Ανατολική Αττική με το Κίνημα Αλλαγής την Κυριακή στις 7 Ιουλίου είναι απόφαση συνειδητή, αποτελεί στάση ζωής αλλά και πολιτικό μήνυμα απέναντι στην «ποδοσφαιροποίηση» της πολιτικής ζωής, ειδικά το τελευταίο διάστημα, με τα φαινόμενα μεταγραφών από το ένα κόμμα στο άλλο με αντάλλαγμα υπουργικές καρέκλες, εκλόγιμες θέσεις στα επικρατείας από το ένα ψηφοδέλτιο στο άλλο, αλλά και παχυλούς μισθούς στα ευρωψηφοδέλτια και όχι μόνο, με αντάλλαγμα τις πολιτικές συνειδήσεις κάποιων εκλεγμένων βουλευτών.

pk3.jpg

Συμμετέχετε για πρώτη φορά ως υποψήφιος βουλευτής. Ο κόσμος πιστεύει πως το πολιτικό σύστημα χρειάζεται ανανέωση. Εσείς τι πιστεύετε ότι μπορείτε να φέρετε;

Συμμετέχω για πρώτη φορά ως υποψήφιος βουλευτής και μάλιστα ως ο μοναδικός εκπρόσωπος στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στις εκλογές της Κυριακής 7 Ιουλίου και αυτό είναι ιδιαίτερα τιμητικό για μένα αφού προσδοκώ να δώσω ένα μήνυμα ανανέωσης στην εκπροσώπηση της περιοχής μας αλλά και συνολικά της Ανατολικής Αττικής , προερχόμενος μάλιστα και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία υπηρέτησα ανελλιπώς για 16 χρόνια. Η εμπειρία μου αυτή πιστεύω ότι μπορεί να φανεί χρήσιμη στους συμπολίτες μας.

Τον Νοέμβριο του 2018, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, σας ανακοίνωσε ως υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο ωστόσο μετά από λίγους μήνες αποφασίσατε να κατεβείτε στις εθνικές εκλογές. Τι μεσολάβησε;

Η τιμητική πρόταση της Προέδρου Φώφης Γεννηματά για την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής ήταν κάτι που δεν θα μπορούσα να αρνηθώ και αφού πρώτα το συζήτησα με τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, συμφωνήσαμε από κοινού να αποσύρω την επίσης τιμητική υποψηφιότητα μου από τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού «Πόλη για να ζεις» ώστε, αν και δεν υπήρχε ασυμβίβαστο ή κάποιο άλλο νομικό ή τυπικό κόλλημα, να δώσω την πολύ δύσκολη μάχη του σταυρού με μοναδικό στόχο την είσοδο μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

pk2.jpg

Στις Ευρωεκλογές του Κίνημα Αλλαγής, στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συγκέντρωσε 4,5%. Σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα ή θεωρείτε πως το ποσοστό θα αυξηθεί στις εκλογές της 7ης Ιουλίου;

Το ποσοστό που πήρε το Κίνημα Αλλαγής στις πρόσφατες Ευρωεκλογές στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι μικρότερο από το Πανελλαδικό ποσοστό και φυσικά ο στόχος είναι πάντα η ενίσχυση και η αύξηση του, αυτό όμως έχει πάντα να κάνει και με την πολιτική συγκυρία και με τις συνθήκες που διεξάγονται κάθε φορά οι Εκλογές οι οποίες στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι Εθνικές Εκλογές και είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στην περιοχή μας.

Έχετε ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες τον προεκλογικό σας αγώνα στους Δήμους της Ανατολικής Αττικής που είστε υποψήφιος. Ποια τα μηνύματα που λαμβάνετε τόσο για το πρόσωπο σας όσο και για το Κίνημα Αλλαγής;

Λαμβάνω καθημερινά πολλά μηνύματα υποστήριξης της πρωτοβουλίας μου για την παραχώρηση της βουλευτικής αποζημίωσης στο «Παιδικό Χωριό SOS» Βάρης και αυτό με γεμίζει αισιοδοξία και χαρά ότι το μήνυμα μου είχε απολύτως θετική ανταπόκριση στον απλό πολίτη που ξέρει να κρίνει και καταλαβαίνει καλύτερα απ΄ όλους τις αγνές προθέσεις και τις ειλικρινής ενέργειες που έχουν θετικό πρόσημο, παράλληλα με το γεγονός ότι ο κόσμος του Κινήματος Αλλαγής αγκάλιασε και αυτός από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία μου και την υποστηρίζει δείχνοντας πως θέλει ανανέωση του Πολιτικού Προσωπικού της χώρας και «φρέσκιες ιδέες».

pk1.jpg

Ποια η άποψη σας για τις μεγάλες επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλά και για την επένδυση που έχει ολοκληρωθεί στον Αστέρα Βουλιαγμένης;

Ως οικονομολόγος είμαι υπέρ των μεγάλων επενδύσεων γενικότερα στη χώρα μας γιατί είναι αυτό που λείπει για να ανακάμψει επιτέλους η ελληνική οικονομία και να κάνει την επανεκκίνηση της, πόσο μάλλον που οι ήδη δρομολογημένες μεγάλες επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα δώσουν εκτός των άλλων τεράστια έσοδα στον Δήμο μας παράλληλα με την δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας για τη νεολαία. Ήδη βλέπουμε ότι με την επαναλειτουργία του Αστέρα Βουλιαγμένης η περιοχή μας αποκτά μια καινούρια δυναμική ως τουριστικός προορισμός υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών απ’ όλο τον κόσμο, ενισχύοντας παράλληλα και την τοπική οικονομία της περιοχής με τις τοπικές επιχειρήσεις να μπαίνουν σε ένα πλαίσιο λειτουργίας υψηλών απαιτήσεων και ανάγκης εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης.

Επικοινωνία:
6942550016
web: konsoulas.gr
facebook: Παναγιώτης Κόνσουλας