Δευτέρα 08 Μαρτίου 2021
14:45
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Πολιτιστικό καλοκαίρι σε Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

    Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019
Για μια ακόμα χρονιά, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης διοργανώνει το «Πολιτιστικό καλοκαίρι», με μια σειρά από εκδηλώσεις που θα συντροφεύουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες τα θερινά βράδια.

Θεατρικές παραστάσεις, έκθεση ζωγραφικής, Παιδικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις, Παιδικό φεστιβάλ, παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, συναυλίες και φυσικά το Μικρασιατικό Φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός καθώς διοργανώνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά, εναλλάσσονται στο πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που ξεκίνησε στις 12 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλο το εύρος του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, σε περιοχές όπως η πλατεία Ιμίων, το Δίλοφο της Βάρης, το λιμάνι της Βάρκιζας και το Κόρμπι στον Προφήτη Ηλία. Πολλές εκδηλώσεις θα γίνουν στο Θέατρο Βάρης όπως και στο ανοικτό Θέατρο «Βέμπο» στη Βούλα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων: «Ιστορίες καθ’οδόν», θεατρική παράσταση βασισμένη σε ευθυμογραφήματα του Βασίλη Αττικού. Μια συνεργασία του Εθνικού θεάτρου με τον Όμιλο ΟΑΣΑ. Σκηνοθεσία Τάσος Πυργιέρης. Την Δευτέρα 1 Ιουλίου στις 9μ.μ θα πραγματοποιηθεί το 2ο Πανηγύρι στο Δίλοφο Βάρης «Τα Κονάκια» με παραδοσιακούς χορούς από το μουσικό σχήμα ‘Επτάσημο’ και την συμμετοχή τοπικών χορευτικών συγκροτημάτων. Το διήμερο 5-6 Ιουλίου στο θέατρο Βάρης στις 9μ.μ, θεατρική παράσταση με τίτλο «Πατρίδες» των Παπαθανασίου – Ρέππα από την ομάδα του ΟΑΠΠΑ «Άλλη πλευρά». Στις 20 Ιουλίου, στο Κόρμπι Βάρης το 9ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Ορέστεια».

Στις 22 και 23 Ιουλίου στο λιμάνι της Βάρκιζας θα πραγματοποιηθεί το Παιδικό Φεστιβάλ. Εργαστήρια κατασκευών, διαδραστικά παιχνίδια, ζωγραφική, κηπουρική, περιβαλλοντική ενημέρωση, θεατρικές παραστάσεις από τις 7μ.μ έως 10μ.μ. Το Μεσογειακό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Βάρκιζας το διήμερο 29-30 Ιουνίου με ώρα έναρξης στις 9μ.μ. Συναυλία με τους Ορφέα Περίδη, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη, Θάνο Ματζίλη, Δημήτρη Μπάση, Δήμητρα Σταθοπούλου. Συμμετέχουν η ορχήστρα ‘Ρυθμός’ και η μικτή χορωδία του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το 5ο Μικρασιατικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ιμίων στη Βούλα. Κατά την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ με ώρα έναρξης 8.30μ.μ οι θεατές θα παρακολουθήσουν ένα Ιστορικό θεατρικό και μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στις αλησμόνητες πατρίδες. Ενώ την δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία των Ελευθερία Αρβανιτάκη και Γιάννη Κότσιρα με ώρα έναρξης στις 9μ.μ.