Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
12:45
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

«Απογείωση» του Κωνσταντέλλου και του Δήμου 3Β

    Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
Συγκλονιστική παρουσία κόσμου στη συγκέντρωση της Βούλας σφράγισε την παρουσία και την επιτυχία του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

«Από την πρώτη Κυριακή ισχυρή εντολή, ευρεία πλειοψηφία για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε» ζήτησε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος από τη Βούλα την Παρασκευή 24 Μαΐου, σε μια συγκλονιστική για τα τοπικά δεδομένα συγκέντρωση. Η παρουσία κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με τις αρχές να υπολογίζουν το κοινό σε 2.000 άτομα που κατέκλυσαν το πάρκινγκ του Αγίου Ιωάννη και όλους τους γύρω δρόμους γεμίζοντας ασφυκτικά το κέντρο της Βούλας επί δύο ώρες.

Μέσα σε αυτό το «καυτό» σκηνικό από παλμό και προσδοκίες, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ανέπτυξε έναν πολύ σύγχρονο πολιτικό λόγο που χαρακτηρίστηκε από μετρημένες και ρεαλιστικές δεσμεύσεις και ταυτόχρονα από περηφάνια για το σημαντικό και πρωτοποριακό έργο που συντελέστηκε στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την τελευταία 5ετία. «Είμαστε εδώ γιατί υποσχεθήκαμε να παραμείνουμε εκεί που μας στείλατε και εργαστήκαμε σκληρά για να τιμήσου- με την εμπιστοσύνη σας. Είστε εδώ γιατί τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας! Είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε μια καινούργια συμφωνία. Είστε εδώ για να τη σφραγίσουμε και να συνεχίσου- με αυτό το όμορφο ταξίδι!», είπε με τη γνωστή του παραστατικότητα ο Δήμαρχος εισαγωγικά, εισπράττοντας το πρώτο θερμό χειροκρότημα.

Ισορροπία υποσχέσεων και πεπραγμένων

Η έντιμη και γενναία ισορροπία μεταξύ υποσχέσεων και πεπραγμένων, όπως ήταν φυσικό προβλήθηκε ιδιαίτερα σε αυτή την κεντρική ομιλία: «Δεν είπαμε πολλά και μεγάλα λόγια, δεν τάξαμε, δεν υποσχεθήκαμε υπερβολές, δεν υποτιμήσαμε τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας», είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, προσθέτοντας: «Δουλεύουμε για να μετατρέψουμε την εμπιστοσύνη σας σε έργο. Για να υλοποιήσουμε όχι μόνο όσα υποσχεθήκαμε, αλλά κι ακόμα περισσότερα. Άλλωστε, όσοι με γνωρίζετε προσωπικά, το ξέρετε: Δεν είμαι άνθρωπος που θα πω 10 και θα κάνω 5. Προτιμώ να πω 5 και να κάνω 7». Ο Δήμαρχος από το σύνολο των 290 μικρών και μεγάλων παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν από το 2014 μέχρι σήμερα ξεχώρισε 4 εμβληματικά έργα που όπως τόνισε με έμφαση έσπασαν «τα στερεότυπα του Δημοσίου, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως», αποδεικνύοντας έμπρακτα και χωρίς περιττές τελετές εγκαινίων ότι «ένας φορέας γενικής κυβέρνησης κατόρθωσε να ανταποκριθεί σε σύνθετα ζητήματα, αποτελεσματικά και προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος».

pi1.jpg

Το πρώτο – και πλέον πρόσφατο – είναι η επιτυχημένη συμφωνία για τη διαχείριση των οργανωμένων ακτών της Βούλας. Απότοκο της πολιτικής αυτής που άσκησε η Δημοτική Αρχή είναι προσέλκυση επενδύσεων περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανέλυσε ο Δήμαρχος. «Και όλα αυτά τη στιγμή, που το συνολικό κόστος δημιουργίας των εγκαταστάσεων βαρύνει αποκλειστικά τους αναδόχους ενώ η σύμβαση προβλέπει δωρεάν είσοδο όλων των δημοτών στις λουτρικές εγκαταστάσεις και παραχώρηση χρόνου στις αθλητικές εγκαταστάσεις για τον Δήμο», πρόσθεσε από μικροφώνου. Ως δεύτερο επίτευγμα ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανέφερε την τοποθέτηση 6.250 LED φωτιστικών «μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας κατά 55%-60% με οικονομικό όφελος περίπου 450.000 ευρώ ετησίως», όπως περιέγραψε.

Από τον κατάλογο των επιτυχιών δεν θα μπορούσε να λείπει το μεγάλο πρόγραμμα για τις παιδικές χαρές: «Οι 47 παιδικές χαρές του Δήμου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αυστηρότατης ισχύουσας νομοθεσίας ανακατασκευάστηκαν πλήρως και πιστοποιήθηκαν, με δαπάνη η οποία ανήλθε στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ», σημείωσε σε θερμό τόνο. Και ως κορωνίδα των δημοτικών παρεμβάσεων της μέχρι σήμερα θητείας του ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανέφερε τις επιδόσεις της ανακύκλωσης: «Στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία εκτρέπεται από την ταφή το 25,61% των οικιακών απορριμμάτων και σε ένα χρόνο εκτιμάται ότι το ποσοστό θα φτάσει το 38%, όταν ο εθνικός μέσος όρος αγγίζει μόλις το 9,6%», είπε συνοψίζοντας τις πρωτοποριακές μεθόδους που εφαρμόστηκαν για τη διαχείριση αποβλήτων στον Δήμο.

Η επόμενη ημέρα

Το σχέδιο της επόμενης τετραετίας όπως παρουσιάστηκε από τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο είχε συγκεκριμένα αλλά και οραματικά στοιχεία. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής της επόμενης θητείας μας θα είναι η καθημερινότητα του πολίτη». Η πρώτη δέσμευση του Δημάρχου ήταν ότι «μέσα στα επόμενα 4 χρόνια έχει γίνει πρόβλεψη να δαπανηθούν συνολικά 10 εκατομμύρια ευρώ για 200 χλμ. άσφαλτο, το σύνολο του οδικού δικτύου της πόλης». Ακόμη, τόνισε ότι «θα συνεχιστούν με ένταση οι εργασίες αποκατάστασης των πεζοδρομίων μας, των πάρκων και των πλατειών και θα δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες, νέες παιδικές χαρές». Και δεν παρέλειψε να αναφέρει ένα έργο που περιλαμβανόταν στο πρόγραμμα της τρέχουσας θητείας αλλά δεν ολοκληρώθηκε και πλέον έρχεται η σειρά του: Η «συνολική ανακατασκευή της Πλατείας Ιμίων στη Βούλα και τη διαπλάτυνση της Λεωφόρου Βασιλέως Παύλου για τη δημιουργία περισσότερων κοινόχρηστων χώρων και χώρων στάθμευσης».

Μέσα σε λίγες γραμμές ομιλίας συμπυκνώθηκε το όραμα και το στοίχημα της επόμενης ημέρας για τον Δήμο των 3Β: «Οραματίζομαι έναν Δήμο, που θα σπάει στερεότυπα, που θα μπορέσει να σηματοδοτήσει τη μετάβαση της μεταμνημονιακής Ελλάδας προς ένα αποκεντρωμένο μοντέλο», είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. «Οραματίζομαι έναν Δήμο που βρίσκεται σε έναν τόπο προικισμένο από τον Θεό και τη φύση, του οποίου τη μοναδική ομορφιά οφείλουμε να διαφυλάξουμε και στον οποίο συνεχίζουμε να δημιουργούμε υποδομές, που θα τον κάνουν ακόμα ομορφότερο και θα προσφέρει στους κατοίκους του ακόμα υψηλότερη ποιότητα ζωής», πρόσθεσε. Και δεσμεύτηκε: Να υπερασπιστεί τον δασικό χαρακτήρα της εκκλησιαστικής περιουσίας, να ολοκληρωθεί η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, να λύσει τα ζητήματα των Σχεδίων Πόλης αλλά και να αναδείξει τις αρχαιότητες της Βουλιαγμένης και το λαογραφικό πλούτο της Βάρης με δημιουργία Μουσείου. «Οραματίζομαι έναν Δήμο ακόμη πιο ασφαλή, γιατί η ασφάλεια είναι προαπαιτούμενο για μια καλή ζωή», συνέχισε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μιλώντας για ενίσχυση της στελέχωσης της Δημοτικής Αστυνομίας, για ένα «αναβαθμισμένο έξυπνο σύστημα φωτισμού και υπηρεσίας 24ωρης επαγρύπνησης για τις ακτές και τις δασικές εκτάσεις του Δήμου μας» και βέβαια για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Στο θριαμβευτικό του κλείσιμο ο Δήμαρχος ζήτησε «ψήφο εμπιστοσύνης». Σχολιάζοντας το νέο εκλογικό σύστημα, είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν θέλουμε μπόνους εδρών, θέλουμε από την πρώτη Κυριακή ισχυρή εντολή, ευρεία πλειοψηφία για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Ζητάμε να μας στηρίξετε, προκειμένου να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε απρόσκοπτα χωρίς χρονοτριβή το σχέδιο μας. Γι’ αυτό ζητούμε την ψήφο σας στις 26 Μαΐου, ώστε να έχουμε την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία στο Δημοτικό και στα τρία Κοινοτικά Συμβούλια», και πρόσθεσε: «Πρέπει να είμαστε όλοι στις κάλπες γιατί η ιστορία γράφεται από τους παρόντες!».

{Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοσιογράφος στις 25/5/2019}