Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019
17:35
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Κατερίνα Βαμβακούση: Οι προτεραιότητες για τη Βουλιαγμένη του 2019-2023

    Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019
Για τις προτεραιότητες της επόμενης δημοτικής αρχής για τη Βουλιαγμένη μέσα στον αναβαθμισμένο ρόλο που δίνεται στο τοπικό Συμβούλιο από τη μεταρρύθμιση του Νόμου «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι», εξηγεί η υποψήφια τοπική σύμβουλος στη δημοτική ενότητα Βουλιαγμένης με τον συνδυασμό Πόλη για να ζεις του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, Κατερίνα Βαμβακούση.

Στις επερχόμενες εκλογές λαμβάνω μέρος ως υποψήφια Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης, μιας πανέμορφης πράγματι περιοχής που όλοι έχουμε αγαπήσει και χαρακτηρίζεται από τη μοναδικότητα της ΛΙΜΝΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, τα ιστορικά ευρήματα στον κόλπο του ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ (αρχαία αμαξιτή οδός) και στην περιοχή ΛΑΙΜΟΣ, την πολυσυζητημένη και επίκαιρη ΦΑΣΚΟΜΗΛΙΑ, αλλά και τη σύγχρονη μορφή της με τις πρωτιές σε αθλητικό επίπεδο, μη μπορώντας να λησμονήσουμε τη θρυλική πλέον ομάδα πόλο της περιοχής του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, στον οποίο έχω την τιμή να είμαι μέλος.

VAM2.jpg

Οι προτεραιότητες για τη Βουλιαγμένη του 2019-2023 που θα πρέπει το τοπικό Συμβούλιο να προτείνει και να επιβλέψει είναι:

1.ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΕ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ
Nα μπει η Πόλη μας στη νέα εποχή χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία χωρίς να χάσει τον χαρακτήρα της.
Για παράδειγμα, θα πρέπει να βρεθεί ένας οργανωμένος χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων, ώστε να μην παρουσιάζει την εικόνα συμφόρησης που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

2. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Να οργανωθούν περισσότερες δραστηριότητες για τα παιδιά, αλλά και για τους ενήλικες που έχουν αγάπη για τις τέχνες, το θέατρο, τη μουσική, το χορό διοργανώνοντας υπό την αιγίδα του Δήμου φεστιβάλ στην περιοχή, αλλά κυρίως μόνιμες δομές για την ανάπτυξη των κλίσεων αυτών με την ίδρυση πολιτιστικού κέντρου στην Κοινότητα Βουλιαγμένης ειδικότερα. Οι δημότες στην περιοχή δε θα πρέπει να νιώθουν αποξενωμένοι από την καλλιτεχνική δραστηριότητα που σφύζει σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Το ιδανικό γι’ αυτούς θα ήταν η καλλιτεχνική δημιουργία να γίνει πράξη στη γειτονιά τους.

3. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΩΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η καθαριότητα αποτελούσε και αποτελεί πάντα προτεραιότητα σε μια Κοινότητα κόσμημα για την Αττική, και θα πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού αναδεικνύοντας την ποιότητα των κατοίκων της , αλλά και της Κοινοτικής και Δημοτικής Αρχής.
Συνεπώς, θα πρέπει να εμπλουτιστούν οι γειτονιές με ειδικούς κάδους ανακύκλωσης για κάθε υλικό που μπορεί να ανακυκλωθεί και έτσι να συνεισφέρουμε εμπράκτως ως Δημότες και Πολίτες στην προστασία του περιβάλλοντος από εστίες μόλυνσης.

4. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ- ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Τέλος, ας μην ξεχνάμε την άμεση σχέση της περιοχής μας με τη θάλασσα και την ελληνική ναυτιλία. Αυτή η μικρή γειτονιά μας φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις σημαντικών εκπροσώπων της ελληνικής και όχι μόνο ναυτιλίας, και θα μπορούσε μέσω των ιδιωτικών χώρων που διαθέτει ήδη, αλλά και δημοσίων που μπορεί να διαθέτει στο μέλλον, να φιλοξενήσει διεθνή ναυτιλιακά fora, συνέδρια και εκθέσεις, σεμινάρια για τους νέους διαθέτοντας αφ’ εαυτού συνεδριακό κέντρο, έλκοντας με τον τρόπο αυτό στην πόλη μας της διεθνή ναυτιλία και συνδυάζοντας τις προοπτικές που αυτή διαθέτει με τις πανάρχαιες μνήμες των Ελλήνων ως ναυτικών.

VAM3.jpg

Βεβαίως όλες αυτές οι ιδέες μπαίνουν στη δημόσια συζήτηση με τους πολίτες της πόλης μας και τη διαδραστικότητα που ο δημόσιος διάλογος προσφέρει. Αυτό σημαίνει ότι θα εμπλουτίζονται συνεχώς με την καθημερινή επικοινωνία με τους Δημότες, η φωνή των οποίων θα πρέπει διαμέσου των αιρετών Συμβούλων να φτάνει στη Δημοτική αρχή και από εκεί στους υπόλοιπους φορείς της λειτουργίας του Κράτους, ακόμη και σε ανώτατο επίπεδο.

Αυτό είναι το λειτούργημα που θέλουμε να επιτελέσουμε και γι’ αυτό ζητάμε την Ψήφο σας.

Επικοινωνία:
FB:Κατερίνα Βαμβακούση
6937452203