Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019
01:59
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

6+1 συνδυασμοί διεκδικούν την ψήφο των δημοτών στα 3Β

    Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019
Την Κυριακή 5 Μαΐου έληξε η προθεσμία κατάθεσης των ψηφοδελτίων των συνδυασμών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Όλοι οι συνδυασμοί των υποψηφίων Δημάρχων για το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έσπευσαν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Έξι υποψήφιοι Δήμαρχοι θα διεκδικήσουν τον Δήμο και ένας ανεξάρτητος συνδυασμός θα συμμετάσχει στις εκλογές για το Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Βουλιαγμένης.

Ο συνδυασμός «Πόλη για να ζεις» του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου είναι ο μοναδικός που έχει πλήρες ψηφοδέλτιο καθώς συμπλήρωσε τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό υποψηφίων, που φτάνουν τα 96 άτομα. Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από συνολικά 55 άντρες και 41 γυναίκες και εκπροσωπούνται όλες οι γειτονιές της πόλης, ενώ είναι ιδιαίτερα πολυσυλλεκτικό καθώς συμμετέχουν υποψήφιοι που είχαν συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του ίδιου συνδυασμού το 2014 αλλά και το 2010, υποψήφιοι που συμμετείχαν στις εκλογές του 2014 σε διαφορετικούς συνδυασμούς, υπάρχει υποψήφια που υπήρξε Δημοτική Σύμβουλος άλλου Δήμου αλλά και ο μοναδικός υποψήφιος της χώρας, Φινλανδικής υπηκοότητας, που συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Κύμα Ενωμένων Πολιτών» του Δημήτρη Δαβάκη, απαρτίζεται από 50 άτομα εκ των οποίων τα 11 θα συμμετέχουν στο Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Βούλας αφήνοντας χωρίς εκπροσώπηση τα Τοπικά Συμβούλια των δημοτικών ενοτήτων της Βάρης και Βουλιαγμένης.

Ο συνδυασμός «Δίπλα σας» της Μαρίας Σίνα, κατέθεσε το ψηφοδέλτιο στο Πρωτοδικείο Αθηνών στην εκπνοή της διορίας. Περιλαμβάνει 65 υποψηφίους συμβούλους με συμμετοχή τόσο στο Δημοτικό όσο και στα τρία Τοπικά Συμβούλια.

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Μία Πόλη Νέα Πόλη» με επικεφαλής τον Μανώλη Δασκαλάκη, περιλαμβάνει 33 άτομα, αριθμός που είναι ο κατώτατος επιτρεπόμενος αριθμός υποψηφίων ενώ είναι ο μοναδικός που δεν κατέρχεται σε κανένα τοπικό συμβούλιο.

Ο συνδυασμός της «Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών» και ο επικεφαλής Θάνος Ματόπουλος, αποτελείται από 57 άτομα. Η συμμετοχή της Ρι.Κι.Π αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Τοπικά Συμβούλια των ενοτήτων Βούλας και Βάρης.

Ο Κώστας Πασακυριάκος με το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατεβαίνει με 62 υποψηφίους στο Δημοτικό Συμβούλιο εκ των οποίων 29 άτομα θα συμμετέχουν στα τρία Τοπικά Συμβούλια.

Τέλος, ο ανεξάρτητος συνδυασμός «Βουλιαγμένη αγάπη μου» που συστάθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, θα συμμετέχει με 11 υποψηφίους στο Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής ενότητας Βουλιαγμένης.

{Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ στο τεύχος Μαϊου}