Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019
01:06
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Aγγέλη-Κιούκη Ελένη: Η εκπαιδευτικός με πολύχρονη διδασκαλία στα νηπιαγωγεία της πόλης

    Κυριακή, 12 Μαΐου 2019
Η Αγγέλη-Κιούκη Ελένη υποψήφια δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού Πόλη για να ζεις, εξηγεί για τους λόγους που την ώθησαν να ασχοληθεί με τα κοινά και συγκεκριμένα με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μου με γνωρίζει δια μέσου του συζύγου μου Δημήτρη Κιούκη ,ο οποίος ασχολείται με τα κοινά 40 χρόνια ,αλλά και ένα άλλο δια μέσου του επαγγέλματός μου ,ως νηπιαγωγό, στα νηπιαγωγεία και της Βάρης και της Βούλας και αυτό της Βουλιαγμένης.

Η προσχολική αγωγή είναι ένας πολύ ευαίσθητος τομέας οποίος έχει αντίκτυπο όχι μόνο στο παρόν, αλλά και στο μέλλον των παιδιών ,όπως επίσης στο παρόν και το μέλλον της χώρας. Είναι ένα έργο και με βαρύ αίσθημα της ευθύνης, βαθιά πνευματικό, πολύπλευρο, έργο έμπνευσης, με δημιουργική διάθεση και δύναμη . Η βιωματική και συνεργατική μάθηση ,η εν συναίσθηση ,η συμμετοχή σε ομάδες ο κριτικός αναστοχασμός ,είναι οι σύγχρονοι πυλώνες της εκπαίδευσης οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν σε άλλους τομείς της κοινωνικής μας ζωής.

Κρατώντας τις βασικές αξίες , του εκπαιδευτικού κατά την διδασκαλία του, που είναι η αλληλεγγύη ,ο σεβασμός, η κοινωνική δικαιοσύνη και η πνευματική ελευθερία και δίνοντας έμφαση στην τέχνη και τον πολιτισμό, πιστεύω πως μπορούν να γίνουν θετικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση στον τόπο μας. Η δια βίου μάθηση του πολίτη ,αποτελεί προσωπική και κοινωνική εξέλιξη και είναι κάτι που με ωθούσε ,ώστε να ακολουθώ και άλλες πορείες ,όπως αυτό της παρουσίασης εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε συνέδρια, την επιμόρφωση εκπαιδευτικών και τη συμμετοχή σε συγγραφή βιβλίου για τις φυσικές επιστήμες στο νηπιαγωγείο.

Οι μοναδικές εμπειρίες μου μέσα στη σχολική τάξη , πηγή έμπνευσης ,χαράς δημιουργίας και ανατροφοδότησης με πλούτισαν ηθικά και πνευματικά κατά τη στιγμή αποχώρησής μου το 2016, κλείνοντας ένα κύκλο της ζωής μου με τον καλύτερο τρόπο. Όταν ένας κύκλος κλείνει ,ένας άλλος ανοίγει.

Αυτή τη δυνατότητα μου δίνει η πρόταση του Δημάρχου μας Γρηγόρη Κωνταντέλλου, να συμμετάσχω στην παράταξη «Βάρη, Βούλα ,Βουλιαγμένη ,πόλη για να ζεις». Η θετική ανταπόκρισή μου, στο κάλεσμά του, καθώς επίσης και η δική σας επιλογή στο πρόσωπό μου ,στον τομέα που θα φανώ χρήσιμη, αποτελεί για μένα, ένα νέο προσωπικό στοίχημα και μια νέα προοπτική στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

kiouki2.jpg

  • Γεννήθηκε στη Λάρισα και κατοικεί στη Βούλα από το 1985. Είναι παντρεμένη με το Δημήτρη Κιούκη ,για πολλά χρόνια δημοτικό σύμβουλο Βούλας και Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης και σήμερα υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Ανατολικής Αττικής. Έχει δύο κόρες ,την Έφη θεατρολόγο- ηθοποιό και την Ιωάννα με master στα οικονομικά και τα ναυτιλιακά.
  • Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα αγωγής και εκπαίδευσης στην προσχολική ηλικία ,καθώς επίσης στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αθηνών, ως δασκάλα.
  • Εργάστηκε, ως νηπιαγωγός, για 30 χρόνια, σε ιδιωτικά και δημόσια νηπιαγωγεία, εκ των οποίων τα 22 σε νηπιαγωγεία της Βάρης ,της Βούλας και της Βουλιαγμένης.
  • Συνταξιοδοτήθηκε το 2016,από τη θέση της διευθύντριας, στο 3ο Νηπιαγωγείο Βούλας.
  • Οργάνωσε εκπαιδευτικά συνέδρια, σεμινάρια, με συμμετοχή σε αυτά με την ιδιότητα του εισηγητή, του μέλους της επιστημονικής ομάδας ή του επιμορφωτή.
  • Επίσης συμμετείχε στη συγγραφή βιβλίου με τίτλο: «Μεθοδολογία δραστηριοτήτων φυσικών επιστημών στην Προσχολική Εκπαίδευση»ISDN 960-455-060-8
  • Έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Βούλας και μετείχε σε δραστηριότητες πολιτιστικών και φιλανθρωπικών συλλόγων.

FB: Elen Aggeli-Kiouki
6973804298