Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019
02:25
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Η 1η Περιβαλλοντικά ουδέτερη πολιτική καμπάνια ξεκίνησε στη Βούλα

    Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
Την 1η Κλιματικά Ουδέτερη πολιτική καμπάνια στην Ελλάδα ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 23 Απριλίου ο υποψήφιος σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Τέμου Λέχτινεν.

«Καθώς όλοι γνωρίζουμε τα πρακτικά προβλήματα από την Κλιματική Αλλαγή αποφάσισα να εφαρμόσω, όσο γνωρίζω, την 1η Κλιματικά Ουδέτερη πολιτική καμπάνια στη Ελλάδα. Και μάλιστα Κλιματικά Ουδέτερη όχι θεωρητικά (με την απλή καταβολή χρημάτων για την αγορά πιστοποιητικών), αλλά πρακτικά δηλαδή με την ανάπτυξη πρασίνου», τονίζει ο Φινλανδός Τέμου Λέχτινεν.

Ο υποψήφιος σύμβουλος αρχικά υπολόγισε σε 900 κιλά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που θα καταναλωθούν για την προεκλογική εκστρατεία του (με βάση δείκτες μετατροπής από το Ιnternational Energy Agency και το GHG Protocol), λόγω των εξής δραστηριοτήτων, την χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, την χρήση υπολογιστή και κινητού τηλεφώνου, τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο και την κατανάλωση νερού, καφέ, χαρτιού κτλ.

lex2.jpg

Για να αντισταθμίσει τις εκπομπές αυτές, την Τρίτη 23 Απριλίου φύτεψε τα πρώτα έξι δέντρα ελιάς στην Πλατεία Μπακογιάννη στη Βούλα.  (καθώς η Ελιά έχει από τα υψηλότερα ποσοστά απορροφητικότητας διοξειδίου του άνθρακα).

«Αυτά τα δέντρα, σε χρονικό διάστημα περίπου 10 ετών, υπολογίζεται ότι θα απορροφήσουν την αντίστοιχη ποσότητα Διοξειδίου του Άνθρακα, που θα καταναλώσουμε για την εκστρατεία μου. Παράλληλα δεσμεύομαι μετά την εκστρατεία, να επαναϋπολογίσομε τις εκπομπές και να προχωρήσω σε διορθωτικές ενέργειες. Κατανοώ απολύτως ότι η πράξη μου αυτή έχει απλά συμβολικό χαρακτήρα, αλλά εάν κάθε πολίτης, κάθε επιχείρηση και κάθε κράτος λειτουργούσε με το ίδιο σκεπτικό, τότε το πρόβλημα της Κλιματικής Αλλαγής, που επί τοις ουσίας απειλεί όχι εμάς αλλά τα εγγόνια μας, απλά θα έπαυε να είναι απειλή», εξηγεί ο Τέμου Λέχτινεν.