Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020
07:45
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

«Έξυπνες» στάσεις λεωφορείων στον Δήμο 3Β

    Τρίτη, 09 Απριλίου 2019
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εφαρμογή της τηλεματικής και των «έξυπνων» στάσεων όσον αφορά την δημοτική συγκοινωνία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με την οποία το επιβατικό κοινό ενημερώνεται για την ακριβή ώρα άφιξης του οχήματος, την ακύρωση δρομολογίων, αλλά και συμβάντων που θα αλλάζουν την συχνότητα των δρομολογίων.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον καθένα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή από τη διεύθυνση www.vvv-telematics.gr και είναι ήδη διαθέσιμη στο λειτουργικό σύστημα Android, iOS και Windows των κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ.

Μέχρι στιγμής, οι στάσεις που διαθέτουν σύστημα τηλεματικής είναι οι εξής: Στάση Αγίου Ιωάννη, Εκκλησία Αγίου Πέτρου και Παύλου, Εκκλησία Κέντρο Βάρης, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ΕΠΑΛ, Βάρκιζα, Ταχυδρομείο, Ερμού Βουλιαγμένη, Πλατεία Βάρκιζας, Νοσοκομείο, Κέντρο Βάρης.

Την ίδια στιγμή, οι οθόνες της τηλεματικής στις στάσεις των λεωφορείων θα συνεχίσουν να δείχνουν τα προγραμματισμένα δρομολόγια των λεωφορείων, τα οποία έχουν συχνά αποκλίσεις από τα πραγματικά με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Η δημοτική συγκοινωνία μετά από δέκα μήνες λειτουργίας στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εξυπηρετεί μηνιαίως περίπου 4.000 επιβάτες αριθμός που συνεχώς αυξάνεται και με την προσθήκη της τηλεματικής θα γίνει ακόμα περισσότερο λειτουργική και φιλική προς τους επιβάτες που την χρησιμοποιούν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους στην πόλη.

{Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ στο τεύχος Μαρτίου}