Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019
19:29
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Ένα πολυμηχάνημα στους δρόμους της πόλης

    Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019
Ένα νέο όχημα προστέθηκε στον στόλο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που προορίζεται για την κάλυψη των αναγκών της Πολιτικής Προστασίας.

Το πολυμηχάνημα UNIMOG ήταν παροπλισμένο για περισσότερο από οκτώ χρόνια και υπολειτουργούσε ως πυροσβεστικό. Ο Δήμος 3Β αποφάσισε την ανακατασκευή και την αναβάθμιση του με κόστος που ξεπέρασε τις 80.000€ παραδίδοντας ένα όχημα ‘υπερκατασκευή» για τις ανάγκες της πόλης.

Το νέο όχημα που διαθέτει χαλύβδινο στιβαρό πλαίσιο, ένα αυτόνομο πιεστικό/πλυστικό συγκρότημα θερμού νερού / ατμού υπέρ-υψηλής πίεσης με διάφορα υποσυστήματα, μια δεξαμενή νερού χωρητικότητας 2.300 lt τουλάχιστον, και πρόσθετο κατάλληλο συγκρότημα (αντλία κλπ) για μεταφορά νερού και διαδικασίες πυρόσβεσης θα χρησιμοποιηθεί με κύριο έργο τον καθαρισμό επιφανειών διαφόρων ειδών, πχ οδόστρωμα, πεζοδρόμια, πινακίδες και επικουρικά στη συνδρομή κατάσβεσης πυρκαγιών.

Μάλιστα, το επιβλητικό νέο όχημα του Δήμου 3Β έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Βουλιαγμένη μαγνητίζοντας τα βλέμματα των κατοίκων.

{Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοσιογράφος στο τεύχος Μαρτίου}