Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020
03:58
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Ιδανικότερος για τη θέση του μητροπολίτη Γλυφάδας ο Αλέξιος Ψωίνος

    Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019
«Τριγμούς» στις σχέσεις του Δήμου 3Β και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ενδέχεται να προκαλέσει η επικείμενη εκλογή νέου μητροπολίτη Γλυφάδας.

Η κάλπη για τη χηρευμένη Μητρόπολη Γλυφάδας θα στηθεί μέσα στον Μάρτιο, το πιθανότερο την εβδομάδα μετά την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Λίγες ημέρες πέρασαν από την κοίμηση του μακαριστού Παύλου, ωστόσο στο εσωτερικό της Ιεραρχίας αλλά και στη τοπική κοινωνία της Γλυφάδας και των 3Β (Βούλα, Βουλιαγμένη, Βάρη) υπάρχουν δύο δυνάμει υποψήφιοι που φαίνεται ότι θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος ένθεν κακείθεν για τον επίζηλο θρόνο.

Στο εσωτερικό της Ιεραρχίας ακούγεται ότι υπάρχει ένα ισχυρότατο ρεύμα υπέρ του επισκόπου Σαλώνων Αντωνίου Αβραμιώτη, που είναι γενικός διευθυντής των οικονομικών υπηρεσιών (ΕΚΥΟ).

Μάλιστα, και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φέρεται ότι έχει συγκατατεθεί υπέρ του «τσάρου» των οικονομικών της Εκκλησίας. Αντιστρόφως, ο δήμαρχος της περιοχής Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έχει ταχθεί επίσημα υπέρ της υποψηφιότητας του πρωτοσυγκέλου της Μητρόπολης Γλυφάδας, αρχιμανδρίτη Αλεξίου Ψωίνου, ενώ την περασμένη Παρασκευή το δημοτικό συμβούλιο του δήμου εξέδωσε επίσημο ψήφισμα στήριξης στο πρόσωπο του πρωτοσυγκέλου.

Διαβάστε το ψήφισμα

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έπειτα από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Παύλου και εν όψει της εκλογής νέου Ποιμενάρχη στην Μητρόπολή μας και με σεβασμό στις αποφάσεις και τις διαδικασίες της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου προτρέπει την Ιεραρχία της Εκκλησίας να λάβει υπόψη της ότι ο σημερινός Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρης, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Ψωίνος:

Α) από τα πρώτα βήματα της ιεροσύνης του, από της ηλικίας των εικοσιτριών ετών και μέχρι σήμερα, υπηρετεί αδιάκοπα σε Ενορίες Δήμων της Μητροπόλεώς μας.

Β) από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως μας, δηλαδή τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια, διακονεί στην υπεύθυνη θέση του Πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως,

Γ) διαχρονικά, για περισσότερο από τρεις δεκαετίες, έχει κερδίσει πανθομολογουμένως την έξωθεν καλή μαρτυρία για τον χαρακτήρα, τη σεμνότητα, τη μόρφωση, το λόγο και τα έργα του και

Δ) με τις ποιμαντικές και λοιπές του ικανότητες, έχει ευεργετήσει πνευματικά και διοικητικά ποικιλοτρόπως τους πολίτες τού Δήμου μας, και να εκλέξει αυτόν στη θέση του Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πιστεύει ακράδαντα ότι το γεγονός πως ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Ψωίνος διακονεί πλέον των 15 ετών στην έδρα της Μητροπόλεώς μας, ήτοι στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας, ενώ τα τελευταία 17 χρόνια έχει ανταποκριθεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο στα δύσκολα καθήκοντα του Πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως όπως και ότι ως Διευθυντής Υπηρεσιών στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και Διευθυντής του Θεολογικού Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας της Ελλάδος έχει προσφέρει σημαντικότατες υπηρεσίες και έργο στην Εκκλησία, καθιστούν αυτόν τον ιδανικότερο διάδοχο του Μακαριστού Μητροπολίτη Παύλου και άξιο συνεχιστή του έργου του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θεωρεί ότι η πλούσια δράση του, το σημαντικό πνευματικό και ποιμαντορικό έργο του, η ακούραστη διάθεση προσφοράς του στον συνάνθρωπο, η τεράστια μόρφωση και ο αδαμάντινος χαρακτήρας του, τον καθιστούν τον καταλληλότερο για προαγωγή στη θέση του Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρης».