Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019
19:47
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

74 κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι εγκατεστημένες στο Δήμο 3Β

    Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019
Η αλματώδης ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών και η διάδοση της χρήσης κινητής τηλεφωνίας έχει ως συνέπεια την εγκατάσταση μεγάλου αριθμού σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας (κεραιών) σε αρκετές περιοχές του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η τοποθέτηση κεραιών, κυρίως πάνω σε δώματα και ταράτσες πολυκατοικιών, αλλά και σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε σχολεία, νοσοκομεία, πάρκα, δημιουργεί την ανάγκη ελέγχου τόσο της νομιμότητας εγκατάστασης των κεραιών αυτών όσο και των πιθανών υπερβάσεων στην εκπεμπόμενη ακτινοβολία.

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αναφέρθηκε στο θέμα σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο τονίζοντας πως η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα, χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο και εξαντλώντας κάθε δυνατότητα, προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία των κατοίκων.

sk1.jpg
Κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην οδό Ξάνθου, στη δημοτική ενότητα της Βούλας

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, στο παρελθόν έχουν γίνει καταγγελίες, έχουν παρθεί αποφάσεις για απομάκρυνση των κεραιών. Ωστόσο η νέα νομοθεσία που ισχύει από το 2013 επιτρέπει την τοποθέτηση σταθμών κινητής τηλεφωνίας ακόμα και έξω από παιδικό σταθμό.

Γεγονός είναι πως οι μετρήσεις Ακτινοβολίας που πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, είναι εντός επιτρεπτών ορίων. Σύμφωνα με την Ενημερωτική Πύλη Κατασκευών Κεραιών, στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης υπάρχουν 74 σταθμοί κινητής τηλεφωνίας (κεραίες).