Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019
09:50
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Πανόραμα Βούλας: Πλατεία Δημάρχου Άγγελου Αποστολάτου

    Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019
Σε μία σεμνή τελετή την Κυριακή 20 Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε η μετονομασία της Πλατείας Άλσους σε Πλατεία Δημάρχου Άγγελου Αποστολάτου μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Στόχος της πρότασης του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου για την μετονομασία ήταν να αποδοθεί ελάχιστος φόρος τιμής στον αείμνηστο Άγγελο Αποστολάτο ο οποίος συντέλεσε καθοριστικά ως, επί δεκαετίας Δήμαρχος Βούλας, στη δημιουργία των υποδομών που καθιστούν σήμερα τη Δ.Ε. Βούλας ένα σύγχρονο λειτουργικό και με υψηλή ποιότητα ζωής προάστιο.

Παρουσία της οικογένειας του Άγγελου Αποστολάτου, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθος κατοίκων της περιοχής, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αναφέρθηκε στο πλούσιο έργου του Άγγελου Αποστολάτου, στον πληθωρικό χαρακτήρα του αλλά και στα πρώτα βήματα του ιδίου στο κοινά της πόλης αφού το 1990 ο σημερινός Δήμαρχος εκλέχτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βούλας συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του τότε Δημάρχου Βούλας.

Εκ μέρους της οικογενείας Αποστολάτου, εμφανώς συγκινημένος μίλησε ο γιος του Ευάγγελος Αποστολάτος ο οποίος ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο για τη μετονομασίας της πλατείας ενώ όπως χαρακτηρίστηκα είπε, η πρωτοβουλία τιμά τον Αποστολάτο αλλά παράλληλα αποτελεί και τιμή για τους εμπνευστές της.

Μετά το πέρας των ομιλιών, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέγνωσε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την μετονομασία της Πλατείας και τέλος, ο Δήμαρχος μαζί με τον Βαγγέλη και την Έλλη Αποστολάτου έκαναν τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής μαρμάρινης πλάκας που βρίσκεται πλέον στην Πλατεία.