Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020
22:51
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Φρένο στον ΣΥΡΙΖΑ για το...θεαθήναι βάζει ο Θ.Ματόπουλος

    Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019
Η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης «απάντησε» στην εφημερίδα «Αυγή» για το δημοσίευμα περί στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στον επικεφαλής της παράταξης, Θάνο Ματόπουλο σχετικά με τις προσεχείς δημοτικές εκλογές. 

Στην ανακοίνωση της, η Ρι.Κι.Π επισημαίνει πως δεν έχει συνταχθεί με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει πως σε αρκετές περιπτώσεις έχει σταθεί δυναμικά απέναντι του. Σε ότι αφορά τον νέο επικεφαλής της Ρι.Κι.Π, θα ανακοινωθεί κατόπιν ψηφοφορίας των μελών της παράταξης. 

Προφανώς τα μέλη της Ριζοσπαστικής Κίνησης 3Β δεν επιθυμούν να πάρουν χρίσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημόσιο επίπεδο για προφανείς λόγους. Ένας από αυτούς είναι η κατάρρευση του κυβερνώντος κόμματος. Στην περίπτωση που η Ρι.Κι.Π κατεβεί στις δημοτικές εκλογές με τη «σημαία» του ΣΥΡΙΖΑ, το 7,5% που έλαβε το 2014 θα μοιάζει άθλος.

Αναλυτικά 


«Η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι μια συλλογικότητα η οποία συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές και τα μέλη της οποίας σύμφωνα με τη διακήρυξη αρχών και το καταστατικό της αποφασίζουν σε ανοιχτές συνελεύσεις για όλα τα θέματα, όπως πχ: τη θέση της Ρι.Κι.Π. σε θέματα που προκύπτουν, εκλογή συντονιστικού οργάνου, επιλογή του επικεφαλής του ψηφοδελτίου και των υποψηφίων για το δημοτικό και τα τοπικά συμβούλια του Δήμου. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα γίνεται απολογισμός και οι εκλεγμένοι κρίνονται και αξιολογούνται διαρκώς.

Κατά τη διάρκεια της δημόσιας παρουσίας της η Ρι.Κι.Π δεν συντάχθηκε με τις απόψεις κάποιου συγκεκριμένου κόμματος. Αντίθετα σε αρκετές περιπτώσεις στάθηκε δυναμικά αντίθετη σε μνημονιακές επιλογές της παρούσας κυβέρνησης αλλά και διάφορων νεοφιλελεύθερων απόψεων (πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης-προσφυγή στο ΣτΕ, παραχώρηση Ελληνικού, ΟΛΠ, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και κατασχέσεις, τροφεία παιδικών σταθμών , ttip-ceta κλπ).

Η έναρξη της διαδικασίας της κατάρτισης του ψηφοδελτίου για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές και της επιλογής του επικεφαλής έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί σε ανοιχτή συνέλευση στις 27 Ιανουαρίου.

Επομένως το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» με τίτλο «Στη μάχη για την αναμέτρηση του Μαΐου» και η αναφορά στον σημερινό επικεφαλής της Ρι.Κι.Π. δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και όπως ανέφερε και ο Θάνος Ματόπουλος στην προσωπική του επιστολή στην συντάκτρια του άρθρου, αποτελούν λογικό παράδοξο για όσους γνωρίζουν τις δημοκρατικές διαδικασίες που εφαρμόζονται στη Ρι.Κι.Π».