Τρίτη 25 Ιουνίου 2019
18:32
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

5 τόνοι αλατιού έριξε ο Δήμος 3Β, επιπλέον 35 τόνοι τις επόμενες ώρες

    Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019
Από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι και το πρωί της Τρίτης 8 Ιανουαρίου, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης βρισκόταν επί ποδός για να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο την χιονόπτωση και τον παγετό που δημιουργήθηκε εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Ο παγετός, μετά τη συνεχή χιονόπτωση, δημιούργησε δύσκολες καταστάσεις στο Πανόραμα της Βούλας και κυρίως σε στενά και παράδρομους της περιοχής.

Συνολικά ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έριξε 5,6 τόνους αλατιού. Μάλιστα, το μεσημέρι της Τρίτης, ο Δήμος προμηθεύτηκε επιπλέον 35 τόνους αλατιού οι οποίοι θα πέσουν στους δρόμους κυρίως του Πανοράματος τη νύχτα, ενώ τα ξημερώματα το προσωπικό του Δήμου θα ρίξει αλάτι σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είχε απόθεμα περίπου 25 τόνους από πέρσι που είχε αποθηκεύσει στα πρώην ορνιθοτροφεία που χρησιμοποιούσε ως προσωρινούς αποθηκευτικούς χώρους στην Μηλαδέζα. Η μεγαλύτερη ποσότητα όμως είχε στεγνώσει και στερεοποιηθεί έτσι απομακρύνθηκε πριν ξεκινήσει το έργο της πλατείας 25ης Μαρτίου πριν ενάμιση μήνα καθόσον θα έπρεπε να γκρεμιστούν τα ορνιθοτροφεία όπως και έγινε.

Κρατήθηκε περίπου το 1/4 της ποσότητας στο εργοτάξιο δηλαδή περίπου 5 έως 7 τόνους οι οποίοι δεν ήταν σε άριστη κατάσταση. Χθες ο Δήμος ζήτησε από την Περιφέρεια να δώσει αλάτι αλλά είπαν ότι δεν μπορούν γιατί κρατάνε όλο το αλάτι για το εθνικό δίκτυο. Χθες το μεσημέρι ο Δήμος παράγγειλε από ιδιώτη αλλά το παρέλαβε σήμερα το μεσημέρι. Χθες τη νύχτα από τις δύο τα ξημερώματα έως τις 6:00 έπεσε το υπάρχον αλάτι των 5-7 τόνων στο Πανόραμα Βούλας.