Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019
11:56
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Αγιασμός και έναρξη εργασιών για το ρέμα του Κόρμπι

    Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018
Με την τέλεση Αγιασμού στην ανατολική παραλία της Βάρκιζας, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, ξεκίνησε και επίσημα η έναρξη των εργασιών για τη διευθέτηση του ρέματος Κόρμπι.

Παρουσία του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ.Κωνσταντέλλου, της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου και πλήθος δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός από τον π. Αντώνιο Χρήστου.

d3.jpg

Η διευθέτηση του ρέματος Κόρμπι θα συμβάλει στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής και θα δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων της. Η ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και της Περιφέρειας.

d6.jpg

«Είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομής που έχει γίνει στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουιαγμένης. Ένα έργο προϋπολογισμού 21 εκατ. ευρώ και χωρίς τον συντονισμό αλλά και τον συγχρονισμό ανάμεσα στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και την Περιφέρεια, δεν θα βρισκόμασταν εδώ. Το θέλαμε πολύ το έργο αλλά περισσότερο το ήθελαν οι κάτοικοι της περιοχής» τόνισε ο Γρ.Κωνσταντέλλος.

d7.jpg

«Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής είναι από τα πλέον κορυφαία ζητήματα. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να ξανά πενθήσουμε αθώους πολίτες. Αισθάνομαι υπερήφανη για αυτό το έργο. Ο Γρ.Κωνσταντέλλος εργάζεται δυνατά και πάνω απ'όλα αθόρυβα» ήταν τα λόγια της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.

d5.jpg

d4.jpg