Παρασκευή 24 Mαΐου 2019
00:24
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
Kostandellos Banner 2

Η ποιότητα του Δήμου 3Β και η κακογουστιά του Δήμου Γλυφάδας

    Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
Τα Χριστούγεννα είναι συνυφασμένα στο μυαλό όλων, με το στολισμένο Λονδίνο, το ονειρικό χωριό του Άγιου Βασίλη στο Ροβανιέμι, το λαμπερό Παρίσι και την αριστοκρατική Βιέννη.

Χριστουγεννιάτικες συναυλίες, κονσέρτα, χορωδίες και κάλαντα αποτελούν τα κύρια συστατικά των εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι αντίστοιχοι Δήμοι Ευρωπαϊκών πόλεων. Στην Ελλάδα, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά ή μάλλον αρκετά διαφορετικά. Συγκεκριμένα, θα αναφέρουμε τον Δήμο Γλυφάδας ο οποίος ανακοίνωσε το εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων.

«Και τα φετινά Χριστούγεννα, πάμε Γλυφάδα!» έγραψε ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Το σωστό θα ήταν να έγραφε «Και τα φετινά Χριστούγεννα, πάμε μπουζούκια!». Δεν μπορώ να σκεφτώ διαφορετικό τίτλο, διαβάζοντας πως ο Δήμος Γλυφάδας επέλεξε τον λαϊκό τραγουδιστή Μιχάλη Χαντζηγιάννη και τον ραδιοφωνικό παραγωγό Μιχάλη Τσαουσόπουλο για βάλουν σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα του κατοίκους της Γλυφάδας. Εκτός και αν πιστεύουν στον Δήμο Γλυφάδας, ότι το μπουζούκι και το... γαρύφαλλο είναι εναρμονισμένα με το πνεύμα των Χριστουγέννων. Τα απόλυτα «κιτς» Χριστούγεννα θα τα ζήσεις στη Γλυφάδα!

Από την άλλη πλευρά, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης φροντίζει να μας υπενθυμίζει πως ακριβώς πρέπει να γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα και τι είδους εκδηλώσεις και συναυλίες πρέπει να διοργανώνουν οι Δήμοι και οι τοπικοί φορείς γενικότερα.

Αντίθετα με το λαϊκό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στη Γλυφάδα, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου. Η Κρατική ορχήστρα Αθηνών , υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Παντελή Κογιάμη και με σολίστες δύο δραστήρια μέλη της, καταθέτει χαρακτηριστικά δείγματα του έργου της στο πνεύμα των Χριστουγέννων για τους λάτρεις της συμφωνικής μουσικής.

Επιπλέον, η Κρατική Ορχήστρα θα παραχωρήσει περισσότερες από 50 συναυλίες από τα δεκαπέντε μουσικά σχήματα της, σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η επικοινωνιακή καταιγίδα θα πρέπει να είναι ποιοτική και ουσιαστική όχι μόνο επιφανειακή...