Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019
11:57
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Δήμητρα Σουτόγλου: Η «Σιδηρά Κυρία» από την Βάρη

    Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018
Την αποκαλούν «Η Σιδηρά Κυρία της Βάρης». Πρόσφατα ο Δήμαρχος Γρ.Κωνσταντέλλος την χαρακτήρισε «Μάργκαρετ Θάτσερ». Η Δήμητρα Σουτόγλου κάτοικος της Βάρης από το 1980 γνωρίζει κάθε γωνιά της περιοχής, την γνωρίζει ολόκληρη η πόλη.

Η Δήμητρα Σουτόγλου συμμετέχει στα κοινά τα τελευταία 34 χρόνια, διατελώντας για δύο δεκαετίες Πρόεδρος των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού, Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου Βάρης, ενώ υπήρξε και για πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ. του Επιμορφωτικού Συλλόγου Βάρης, μέλος της Ένωσης Επαγγελματιών Δήμου Βάρης και Πρόεδρος του Δ.Σ. των εν Αθήναις Καππαδοκιτών Καρδίτσας.

Το 2003, εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης στο Δήμο Βάρης με το συνδυασμό του Παναγιώτη Καπετανέα, ενώ την 4ετία 2007-2010, με τον ίδιο συνδυασμό, υπηρέτησε το Δήμο από τη θεση της Αντιδημάρχου. Το 2014 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Κίνησης του Σπ.Πανά χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί παρά τις 650 ψήφους που έλαβε από τους συνδημότες της. Η Δήμητρα Σουτόγλου που αποτελούσε τον διακαή πόθο του Γρ.Κωνσταντέλλου πλέον είναι έτοιμη να συνεργαστεί μαζί του.

S1.jpg

Ο Γρ.Κωνσταντέλλος έχει σχέδιο και όραμα, ειδικά για τη Βάρη

O σημερινός Δήμαρχος έχει αποδείξει τα τελευταία τέσσερα χρόνια πως έχει σχέδιο και όραμα για την πόλη, καθώς και την ικανότητα να το υλοποιήσει. Το έργο που έχει γίνει στην πόλη μας κατά τη θητεία του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και θεωρώ πως η συμπόρευση μαζί του είναι χρέος μας για να συνεχιστεί με την ίδια ένταση το έργο που είναι σε εξέλιξη, ειδικά στη Βάρη, εξηγεί η Δήμητρα Σουτόγλου.

Όταν λοιπόν μου πρότεινε να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του στις επόμενες εκλογές θεώρησα χρέος απέναντι στους συμπολίτες μου που με στηρίζουν επί σειρά ετών να πω ναι και να συμβάλλω στην προσπάθεια του για την περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου μας. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είναι ο άνθρωπος που μπορεί να λύσει τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα της περιοχής και να δημιουργήσει μια πόλη σύγχρονη με όλες τις απαιτούμενες υποδομές για να είναι αντάξια των κατοίκων που την επέλεξαν.

S2.jpg


Δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί έργα χωρίς τη στήριξη του Σπ.Πανά

Ο Σπύρος Πανάς έδειξε μια έντιμη στάση στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς σε όλα τα σοβαρά θέματα της πόλης ήταν παρών με κριτική διάθεση και προτάσεις. Δεν έδειξε ίχνος μικροπρέπειας και, όπου έκρινε πως ο Δήμαρχος ήταν σε θετική κατεύθυνση, στήριξε έμπρακτα τις προτάσεις του για το καλό της πόλης. Ήταν άλλωστε αρκετά τα θέματα της τρέχουσας θητείας που απαιτούσαν αυξημένη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως η χρηματοδότηση του νέου δικτύου οδοφωτισμού, και τα οποία δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί χωρίς την ψήφο και τη στήριξη του κ. Πανά, αναφέρει η Δήμητρα Σουτόγλου.

S3.jpg


Η Βάρη πρέπει... και θα γίνει μια σύγχρονη πόλη

Δυστυχώς η Δημοτική Ενότητα Βάρης έχει μείνει πολύ πίσω και δεν διαθέτει τις βασικές υποδομές που χρειάζεται μια πόλη για να είναι λειτουργική. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν γίνει πολλά στην περιοχή στον τομέα της οδοποιίας, την κατασκευή πεζοδρομίων, αντιπλημμυρικά έργα και την κατασκευή πάρκων και πλατειών, ενώ παράλληλα σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στην ολοκλήρωση και την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Βάρης και την πράξη εφαρμογής του Κόρμπι. Τέλος, εγκαταστάθηκε εργολάβος και ξεκίνησε η κατασκευή του ρέματος στο Κόρμπι, ένα τεράστιο τεχνικό έργο πνοής για την περιοχή.

Δεν έχουμε όμως την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε μια μέρα. Στη Βάρη έχουν έρθει πολλοί νέοι κάτοικοι, έχουν επενδύσει στην πόλη, την έχουν επιλέξει για να ζήσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και τους αξίζει η πόλη που ονειρεύτηκαν, με υποδομές, δρόμους, πεζοδρόμια, κοινόχρηστους χώρους, σύγχρονα σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις, τονίζει στο notiareport.gr

s7.jpg


Να συμμετέχω στην εξέλιξη και ανάπτυξη του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Στη θητεία μου ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Βάρης είχα ασχοληθεί κυρίως με τους τομείς της καθαριότητας, της πολιτικής προστασίας, του διοικητικού και της κοινωνικής μέριμνας. Σε περίπτωση που εκλεγώ, είμαι διαθέσιμη να δουλέψω και να συμβάλλω ενεργά στην περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη του Δήμου σε όλους τους τομείς που έχει άμεσα ανάγκη. Οι προτεραιότητες μου και οι τομείς που θα εστιάσω περισσότερο θα τεθούν σε συνεργασία με το Δήμαρχο, ώστε να μπορέσουμε συλλογικά και ο καθένας από το ρόλο του να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που έχουμε σχεδιάσει, εξηγεί η Δήμητρα Σουτόγλου.