Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020
20:36
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Πως μπορεί να «απογειωθεί» η Ανακύκλωση στα Πηγαδάκια Βούλας

    Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018
Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών προς την κατεύθυνση της μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης των αστικών απορριμμάτων και την παρουσίαση του ειδικού Πιλοτικού Προγράμματος που διεξάγεται στα Πηγαδάκια, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Διαλογή στην Πηγή, στην κατεύθυνση μιας Κοινωνίας μηδενικών αποβλήτων».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας (οδός Νίκου Καζαντζάκη 2). Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος θα παρουσιάσει τα βασικά σημεία της στρατηγικής «Καθαρά Μαζί!» για την καθαριότητα και τη διαχείριση απορριμμάτων στο Δήμο.

Ως ομιλητές, όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για το Πρόγραμμα, θα δώσουν οι κύριοι:

- Κωνσταντίνος Χασάπης, Καθηγητής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,

- Μιλτιάδης Καβράκος, Διευθυντής Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήμου ΒΒΒ,

- Φίλιππος Κυρκίτσος , Διδάκτωρ Περιβαλλοντολόγος.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους του κατοίκους της πόλης και ειδικότερα τους κατοίκους της περιοχής Πηγαδάκια στη Βούλα, ώστε να ενημερωθούν για τις νέες μεθόδους αποκομιδής των απορριμμάτων, πόρτα-πόρτα και κτίριο-κτίριο και να μάθουν τι μπορούν να κάνουν για να συμμετέχουν στο καινοτόμο Πρόγραμμα Διαλογής στην Πηγή ανακυκλώσιμων υλικών και σύμμεικτων απορριμμάτων.

Με το Πιλοτικό Πρόγραμμα αυτό, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συνδυάζει για πρώτη φορά διεθνώς δύο σύγχρονα συστήματα τα οποία ούτε μεμονωμένα δεν έχουν εφαρμοστεί ξανά στην Ελλάδα: το Benefit as you Save (Κερδίζω όσο Διαλέγω) και το Πληρώνω όσο Πετάω. Τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής θα αποτελέσουν οδηγό σχεδιασμού αντίστοιχων μελλοντικών δράσεων σε όλη την έκταση του Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει σχεδιάσει το Πρόγραμμα Benefit as you Save στο οποίο συμμετέχει ως επικεφαλής μαζί με άλλους έξι φορείς από πέντε χώρες που συμμετέχουν στο Διαπεριφερειακό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Βαλκανική Μεσόγειος 2014-2020».

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε σχετικά:

«Στον τομέα της καθαριότητας και διαχείρισης απορριμμάτων, η συμμαχία Καθαρά Μαζί που έχουμε κάνει Δήμος και δημότες, αποδίδει ήδη καρπούς. Στο πλαίσιο αυτό, είμαστε υπερήφανοι για το πρωτοποριακό διεθνώς Πιλοτικό Πρόγραμμα που εφαρμόζουμε στα Πηγαδάκια. Στόχος μας είναι η καλλιέργεια της υπευθυνότητας όλων μας και η μετατροπή της τοπικής κοινωνίας μας από παραγωγό αποβλήτων σε ενεργό υποκείμενο που μειώνει, επαναχρησιμοποιεί κι ανακυκλώνει τα απορρίμματά της. Για να έχουμε λιγότερα απορρίμματα που οδηγούνται σε ταφή και περισσότερη ανακύκλωση. Το οφείλουμε στα παιδιά μας!»