Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021
23:04
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη: Ένα πανέμορφο φυσικό γήπεδο

    Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018
Webp.net gifmaker β
Κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις, που έχουν στρέψει τα φώτα του εγχώριου και σε αρκετές περιπτώσεις παγκόσμιου αθλητικού ενδιαφέροντος έχουν φιλοξενηθεί τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μετατρέποντας την πόλη σε έναν από τους μεγαλύτερους αθλητικούς τουριστικούς προορισμούς.

Η περιοχή μας, μετά την σημαντική παρακαταθήκη που άφησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004, όταν και πραγματοποιήθηκε στη Βουλιαγμένη το αγώνισμα του τριάθλου, επιδιώκει να καταστεί αθλητικό κέντρο της Μεσογείου με τη συνέχιση των μεγάλων αθλητικών γεγονότων, των διεθνών διοργανώσεων και την ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού.

Οι οργανωτές αθλητικών γεγονότων έχουν σαν πρώτη προτεραιότητα την περιοχή, γνωρίζοντας ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης διαθέτει όλα τα μέσα για να τις φιλοξενεί, έχοντας υιοθετήσει μια γενικότερη στρατηγική προσέλκυσης αθλητικού τουρισμού, προβάλλοντας τις δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή μας, τις αθλητικές υποδομές και βέβαια τις ομορφιές της.

Το στοίχημα φυσικά για τις τοπικές αρχές είναι αυτή η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού να γίνει ισορροπημένα, ώστε να μη θιγεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου, αντιθέτως να προβάλλεται το αθλητικό ιδεώδες και ο εναλλακτικός υγιεινός τρόπος ζωής ως πρότυπο για μικρούς και μεγάλους.
Run the Lake

Για 7η συνεχή χρονιά στη Βουλιαγμένη θα πραγματοποιηθεί αγώνας τρεξίματος. Στόχος του αγώνα είναι η κοινωνική προσφορά, για την εκπλήρωση του οποίου θα διατεθούν τα κέρδη από τις εισφορές των συμμετοχών και των χορηγιών. Μέσα από το «Τρέχω και Προσφέρω», η αθλητική και φυσιολατρική δράση αποτελεί μία προσπάθεια ανάπτυξης και διάδοσης του τρεξίματος ως μέσο άθλησης, υγιεινού τρόπου ζωής, εκτόνωσης και ψυχαγωγίας με κύριο μέλημα την παροχή οικονομικής και υλικής βοήθειας σε ιδρύματα και φορείς.

Ήδη από τα προηγούμενα Run the Lake, έχουν ενισχυθεί το Μητέρα Πεντέλης, η Κιβωτός του Κόσμου, το Παιδικό Χωριό SOS, το ΚΑΑΠΑΑ Βούλας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ελληνικού, το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης και το Κέντρο Υγείας Βάρης.
Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διοργανώθηκε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας Dole Techno 293 European Championship προολυμπιακής κλάσης για αθλητές κάτω των 17ετών, προθάλαμος της ολυμπιακής κατηγορίας Windsurfing RS:X.

Το πρωτάθλημα είναι επίσημα αναγνωρισμένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας (World Sailing) και συνδιοργανώθηκε από τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Βάρης Βάρκιζας και τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Η συμμετοχή ξεπέρασε τους 300 αθλητές από 25 χώρες.

World Senior Games 2017
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Άθλησης για Όλους σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης διοργάνωσαν ένα καινούργιο για τα ελληνικά δεδομένα αγώνα. Ο Δήμος των 3Β επιλέχτηκε να φιλοξενήσει το 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άθλησης για Όλους, το World Senior Games 2017.

Περισσότεροι από 2.500 αθλητές άνω των 50 ετών –μερικοί από τους οποίους μάλιστα διένυαν ήδη την 9η δεκαετία της ζωής τους– συναγωνίστηκαν αποδεικνύοντας κυρίως στους νεότερους την αξία της ευεξίας τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα.

Xterra Greece

H Xterra Greece πραγματοποιεί μια σειρά από ξεχωριστές διοργανώσεις στις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας, σε αθλήματα όπως το τρίαθλο, η κολύμβηση ανοικτής θάλασσας, το ορεινό τρέξιμο και η ορεινή ποδηλασία.

Οι διοργανώσεις απευθύνονται σε αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων που θέλουν να δοκιμάσουν τις αντοχές και τις δυνάμεις τους σε ένα ασφαλές και οργανωμένο περιβάλλον. Η κορυφαία διοργάνωση του Off Road Τριάθλου, θα πραγματοποιηθεί για 6η χρονιά στη χώρα μας στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, τον Απρίλιο του 2019.

|Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Δημοσιογράφος» στο τεύχος Νοεμβρίου|