Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019
19:27
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

O εμπορικός δρόμος της Γλυφάδας αλλάζει όψη

    Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018
Το πρώτο κομμάτι της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου της Γλυφάδας ολοκλήρωσε η δημοτική αρχή, παραδίδοντας σε κυκλοφορία το τμήμα της Αγγέλου Μεταξά από Ζησιμοπούλου μέχρι Λαμπράκη.

Στρωμένος με μοντέρνους κυβόλιθους και με ποιοτικά υλικά, με δενδροφύτευση, οργανωμένες θέσεις στάθμευσης, φωτισμό με LED τελευταίας γενιάς και άλλες παρεμβάσεις, ο κεντρικός εμπορικός δρόμος της Γλυφάδας αλλάζει όψη

«Είναι πραγματικά ξεχωριστό το συναίσθημα να βλέπεις βήμα βήμα, με πολλή και μεθοδική δουλειά, να μεταμορφώνεται το πλέον κεντρικό σημείο της πόλης μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Και είναι επίσης απολύτως βέβαιο ότι η αρτιότητα της κατασκευής εγγυάται ότι δεν θα ξαναχτυπήσει κανείς περπατώντας στη Μεταξά και δεν θα ξαναπάθει ζημιά κανένα διερχόμενο αυτοκίνητο».

anaplasimetaxa.jpg

Οι εργασίες πραγματοποιούνται σταδιακά και σε συνεννόηση με τις εμπορικές επιχειρήσεις για όποιο θέμα προκύπτει, για να υπάρχει η λιγότερο δυνατή όχληση και να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του εμπορικού κέντρου.

Αμέσως μετά τις γιορτές το έργο συνεχίζεται στο τμήμα από Λαμπράκη μέχρι Παπανδρέου (στο ρεύμα από Βούλα προς Αθήνα) και τμηματικά και προοδευτικά θα ολοκληρωθεί σε όλη τη Μεταξά. Τα έργα περιλαμβάνουν νέο οδόστρωμα με υψηλής ποιότητας κυβόλιθους και υλικά, σύγχρονα πεζοδρόμια, οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης, φωτιστικά LED τελευταίας γενιάς, νέα δέντρα, κ.ά.