Κυριακή 24 Μαρτίου 2019
08:59
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Ενδείξεις ενοχής από την Εισαγγελέα κατά της Μαρίας Σίνα

    Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018
Ποινική δίωξη σε βάρος της δημοτικής συμβούλου Μαρίας Σίνα άσκησε η Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Μαρία Παπαδοπούλου για αδικήματα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία (Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ’εξακολούθηση και της απιστίας στην υπηρεσία.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, ενημέρωσε το σώμα για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Κωνσταντέλλος: Δεν είμαστε δικαστήριο ούτε επιθυμούμε να γίνουμε

Συγκεκριμένα ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανέφερε τα εξής: «Όπως γνωρίζετε με δύο αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου διαβιβάστηκαν στις εισαγγελικές αρχές αλλά και στις ελεγκτικές αρχές ο φάκελος με τα ευρήματα των επιθεωρητών ελεγκτών δημόσιας διοίκησης όσον αφορά τη διαχείριση της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την περίοδο 2011-2014. Διαβιβάστηκε προς τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έγγραφο της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών το οποίο αναφέρει τα εξής:

Προς τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης άσκηση ποινικής δίωξης κατά της Μαρίας Σίνα δημοτικής συμβούλου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και τακτικού μέλους του διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου με την επωνυμία σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατά εξακολούθηση και της απιστίας στην υπηρεσία. Η υπόθεση εκκρεμεί για προσδιορισμό ενώπιον του τριμελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών».

sina3

Ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων τόνισε: «Βλέπουν όλοι οι καχύποπτοι και όσοι έχουν ασκήσει καλή ή κακή κριτική, ο Δήμος έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες χωρίς να κατηγορεί χωρίς να βάζει λάσπη στον ανεμιστήρα. Εμείς δεν είμαστε δικαστήριο ούτε επιθυμούμε να γίνουμε δικαστήριο από κει και πέρα όμως οφείλουμε όλες τις διαδικασίες αυτές να τις παρακολουθούμε και θα τις δίνουμε στη δημοσιότητα ως ο ρόλος μας οφείλει».

Μαρία Σίνα: H αλήθεια θα λάμψει

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, το λόγο πήρε η Μαρία Σίνα: «Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι απαράδεκτο, αυτό δεν το αξίζει κανένας δημοτικός σύμβουλος, το έχω πει πολλές φορές είναι απαράδεκτη συμπεριφορά σε μία δημοτική σύμβουλο που έχει δώσει πάνω από 30 χρόνια προσφοράς στα κοινωνικά. Απαράδεκτο να έχει λάβει ο δήμαρχος ένα έγγραφο και να μην με έχει ενημερώσει αλλά για σκοπούς προεκλογικούς το έκανε. Καθαρός ουρανός δεν φοβάται. Εγώ σε αυτό το Δήμο έχω προσφέρει με το παραπάνω όταν προσφέρουμε κάτι το κάνουμε σιωπηλά και το έχω αποδείξει.

Ποτέ δεν έχω δώσει ούτε ένα ψηφοδέλτιο στη ζωή μου, ποτέ δεν έχω αλλάξει συνδυασμούς, ποτέ δεν έχω πληρωθεί σε αυτό το δημαρχείο, το έχω κάνει πραγματικά με αγάπη. Βρέθηκαν τα τιμολόγια και δεν δεχτήκατε να καθίσουμε με τον ορκωτό λογιστή αλλά σας βολεύει πριν τις εκλογές. Αλλά δεν πειράζει υπάρχει Θεός. Εγώ δεν θέλω το κακό για κανέναν, θα βγει η αλήθεια και μετά να δω μερικοί που θα πάτε να κρυφτείτε» ήταν η τοποθέτηση της Μαρίας Σίνα.

sina2

Φυσικά τα ανωτέρω αποτελούν ενδείξεις και όχι αποδείξεις καθώς η Μαρία Σίνα έχει το τεκμήριο της αθωότητας έτσι όπως επιτάσσει ο νομικός πολιτισμός μέχρι να αποφανθούν αμετάκλητα τα αρμόδια ποινικά δικαστήρια.