Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019
19:50
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Τέλος οι αφίσες από τους δρόμους της Γλυφάδας

    Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018
Ο Δήμος Γλυφάδας βρήκε ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο για να καθαρίσει την πόλη από την αφισορύπανση.

Εδώ και μερικές ημέρες, συνεργεία του δήμου τοποθετούν πλαστικά δίχτυα γύρω από τις κολόνες στους δημόσιους χώρους, πάνω στα οποία δεν μπορούν να τοποθετηθούν αφίσες, καθώς δεν «πιάνει» η κόλλα.

Η παράνομη αφισοκόλληση είναι μια βαθιά και διαχρονική πληγή. Εκτός από το ότι υποβαθμίζει την αισθητική της πόλης, δημιουργεί παράλληλα προϋποθέσεις τροχαίων ατυχημάτων, αφού το μήνυμα σε κάθε κουτί και σε κάθε κολώνα της ΔΕΗ ή στα φανάρια αποσπά την προσοχή του οδηγού. Η ζημιά που προκαλεί στις κολόνες είναι επίσης σημαντική, καθώς η κόλλα, το σελοτέιπ και τα αυτοκόλλητα τις φθείρουν σε βάθος χρόνου.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, με δήλωσή του, καλεί όλους τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, να σεβαστούν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται καθημερινά για τον καθαρισμό της πόλης και να συνδράμουν όλοι μαζί, ώστε να διατηρείται η Γλυφάδα καθαρή και νοικοκυρεμένη. Ο τομέας καθαριότητας του δήμου Γλυφάδας με εντατικούς ρυθμούς το τελευταίο διάστημα καθαρίζει κολόνες, φανάρια, ΚΑΦΑΟ ΔΕΗ και ΟΤΕ από τις αφίσες, τα βάφει και εφαρμόζει ειδικά πλαστικά δίχτυα γύρω από τις κολόνες σε μια προσπάθεια αποτροπής νέας αφισοκόλλησης.

Υπενθυμίζεται, φυσικά, πως ο Κανονισμός Καθαριότητας του δήμου Γλυφάδας προβλέπει σημαντικά πρόστιμα για την παράνομη αφισοκόλληση.