Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020
12:25
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Ο Δήμος 3Β δεν συμμορφώνεται για τα δικά του ξερά χόρτα!

    Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018
Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τον περασμένο μήνα εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά την υποχρέωση για τον καθαρισμό από ξερά χόρτα και την απομάκρυνση τόσο των ξερών χόρτων όσο και των τυχόν εύφλεκτων υλικών από τα ιδιόκτητα οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση αναφέρει ότι όσοι δεν συμμορφώνονται θα τους επιβληθεί πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου.

Η δημοτική αρχή επισημαίνει πως η απομάκρυνση των ξερών χόρτων θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τις 31 Μαΐου 2018 (η προηγούμενη προθεσμία ήταν στις 18 Μαΐου). Σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος θα αναγκαστεί να προβεί σε όλες τις υποχρεωτικές από το νόμο ενέργειες που περιγράφονται παραπάνω.

Τι γίνεται στην περίπτωση που ένα οικόπεδο που ανήκει στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δεν έχει αποψιλωθεί με κίνδυνο να προκαλέσει πυρκαγιά.

Αναφερόμαστε στο οικόπεδο που βρίσκεται επί των οδών Σπετσών & Νεμέας (φωτό) στη Βούλα. Η προθεσμία έχει λήξει εδώ και μια εβδομάδα περίπου ωστόσο οι υπηρεσίες του Δήμου 3Β δεν έχουν προχωρήσει σε καμία ενέργεια όπως προβλέπει ο Νόμος.

Θα βάλει πρόστιμο ο Δήμος 3Β στον εαυτό του; Ή μήπως τα πρόστιμα αγγίζουν μόνο τους δημότες/κατοίκους;