Πέμπτη 25 Απριλίου 2019
21:04
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Μεγάλα αστέρια του διεθνούς στίβου θα βρεθούν στη Βάρη

    Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
Μεγάλα αστέρια του διεθνούς στίβου θα βρεθούν το Σάββατο 26 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο «Κωνσταντίνος Μπαγλατζής» της Βάρης για το διεθνή αγώνα «DROMIA 2018» sprint and relays meeting.

Τον αγώνα συνδιοργανώνουν ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μέσω του Οργανισμού Αθλητισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ), ο Α.Ο. ΒΑΡΗΣ ΔΡΟΜΕΑΣ και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας και τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.
Στον πρότυπο αυτό αγώνα θα συμμετάσχουν μόνο πρωταθλητές και διακεκριμένοι αθλητές με εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις, μεγάλες προσωπικότητες του αθλητικού στερεώματος στις ταχύτητες.

Στους αγώνες θα διεξαχθούν μόνο αγωνίσματα ταχύτητας - σπριντ και σκυταλοδρομίες. Στο αγώνισμα της σκυτάλης θα συμμετέχει η Εθνική Ελλάδος Ανδρών – Γυναικών και Παίδων – Κορασίδων (η ομάδα παίδων πέρσι έκανε εθνικό ρεκόρ) απέναντι στις εθνικές ομάδες Ουκρανίας, Κύπρο και Ρουμανίας.

Η επίδοση κάθε ομάδας επίσημα θα αποτελέσει όριο συμμετοχής στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξάγεται το καλοκαίρι από τις 7 έως τις 12 Αυγούστου στο Βερολίνο.

Στα πλαίσια του αγώνα θα τιμηθούν πολιτικοί για το έργο τους στην τοπική κοινωνία και καλλιτέχνες για την εθελοντική τους δράση και πρωτίστως αθλητές για την προσφορά τους στον αθλητισμό. Κεντρικό αθλητικό πρόσωπο θα είναι η πολιτικός και Ολυμπιονίκης ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ και θα τιμηθεί με ιδιαίτερο βραβείο. Παράλληλα θα υπάρχει video wall όπου θα προβληθούν και στιγμιότυπα από τον ολυμπιακό αγώνα της (Βαρκελώνη, 1992).

Τα αποτελέσματα θα δίνονται ζωντανά σε Κυπριακούς και Ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και στα δικτυακά μέσα όλων των συμμετεχόντων χωρών. Παράλληλα ενδέχεται να υπάρξει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από την Ελληνική κρατική τηλεόραση.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κάλεσε όλους τους συμπολίτες μας να έρθουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες και δήλωσε: «Αποτελεί σημαντική στιγμή για τα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας η διεξαγωγή του αγώνα «Dromia 2018». Είναι χαρά για εμάς να φιλοξενήσουμε στο Δημοτικό Στάδιο «Κωνσταντίνος Μπαγλατζής» τόσο μεγάλες προσωπικότητες του διεθνούς και του Ελληνικού ξστίβου και ευχόμαστε η «λάμψη» τους να αποτελέσει κίνητρο για τη νεολαία μας να ασχοληθεί ακόμα περισσότερο με τον αθλητισμό. Εύχομαι σε όλους του αθλητές καλό αγώνα».