Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
18:49
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Μουσική και χορός στις αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Βούλα

    Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018
Από τους ήχους των χάλκινων και τους χορευτές των τμημάτων παραδοσιακών χορών και λάτιν του Ο.Α.Π.Π.Α, ζωντάνεψε η κεντρική πλατεία της Βούλας την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου.

Η εκδήλωση που ετοίμασε ο Οργανισμός ξεκίνησε με ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο στους γύρω δρόμους και τα μαγαζιά. Οι «θιασώτες» κατέληξαν στην πλατεία Ιμίων, την κεντρική πλατεία Βούλας, όπου ξεδιπλώθηκαν δύο γαϊτανάκια από τους χορευτές και αναπαραστάθηκαν εθιμικά δρώμενα και χοροί υπό την καθοδήγηση του επιμορφωτή Β. Κοντοχρήστο. Την παράσταση όπως ήταν αναμενόμενο έκλεψαν οι μικροί μας χορευτές από το παιδικό τμήμα των παραδοσιακών χορών. Το τμήμα των λάτιν - ευρωπαϊκών χορών πήρε τη σκυτάλη και με ρούμπες, υπό την καθοδήγηση του επιμορφωτή Λ. Οικονόμου, έφερε ένα άλλο άρωμα στη γιορτή. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την «Bronza Banda», το γνωστό συγκρότημα με τα χάλκινα ακούσματα και σε ένα πρόγραμμα με ρυθμούς ελληνικούς αλλά και balkan ξεσήκωσαν το κόσμο σε χορό και τραγούδι.

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία» η Στέλλα Καρύδα και οι μουσικοί της ενθουσίασαν το κοινό σε μία συναυλία με τα καλύτερα λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια, «Μια Ελλάδα τραγούδια».

Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου λόγω της απειλής βροχοπτώσεων αναβλήθηκαν και η παιδική εκδήλωση θα μεταφερθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 στην κεντρική πλατεία της Βούλας. Πρόκειται για μια υπαίθρια παιδική εκδήλωση με παιχνίδια, εργαστήρια κατασκευής μασκών και χαρταετών, face painting, διαγωνισμούς χορού, τραγουδιού και καλύτερης αμφίεσης καθώς και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις κορυφώνονται το βράδυ της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης και ώρα 19:00 με μία αποκριάτικη συναυλία με οπερέτες και καντάδες.