Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019
02:14
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Έρχεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

    Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018
Η ψυχρή εισβολή που φτάνει στην Ελλάδα από τη βορειοανατολική Ευρώπη αναμένεται να φέρει μαζί της ισχυρές καταιγίδες, χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ψυχρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη κινούμενες νοτιότερα επισκέπτονται τη χώρα μας από σήμερα και τις επόμενες μέρες, ρίχνοντας αισθητά τον υδράργυρο.

Μάλιστα, στα μέσα της εβδομάδας οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί και αναμένεται η θερμοκρασία να πέσει έως και 10 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Από πλευράς φαινομένων δεν αναμένονται ιδιαίτερα έντονες βροχοπτώσεις ή χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από αύριο θα είναι σε πτώση και θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά τοπικά ισχυρός.

Στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή.

Χαρακτηριστικά, ο υδράργυρος θα υποχωρήσει έως τους 2°C το πρωί της Παρασκευής και του Σαββάτου. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, δεν αναμένονται βροχές.