Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018
09:35
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Δημοφιλή νέα:

Επιστρέφει στο θέατρο Βάρης η παράσταση «Κοίτα Τους»

    Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης θεατών στις πρώτες παραστάσεις της θεατρικής ομάδας «Θίασος 3Β» η θεατρική παράσταση «Κοίτα Τους» του Μάριου Πόντικα σε σκηνοθεσία του Τάσου Αλατζά θα επαναληφθεί στις 14 και 15 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης για να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν όσοι, λόγω χωρητικότητας του θεάτρου, δεν τα κατάφεραν.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

«ΚΟΙΤΑ ΤΟΥΣ»

Θέατρο "εν σκουπιδοτόπω" με χιούμορ και αιχμηρή αλήθεια. Το έργο του Μάριου Ποντίκα, γραμμένο το 1990, φαντάζει σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Τα πολλαπλά πρόσωπα του σύγχρονου Έλληνα, σκιαγραφημένα με την καυστικά διεισδυτική πένα του συγγραφέα, τοποθετούνται σε έναν σκουπιδότοπο, όπου συνυπάρχουν μικρά και μεγάλα «εγκλήματα»! Ο ωμός ρεαλισμός του Ποντίκα γονιμοποιείται από μια χιουμοριστική σκηνοθετική ματιά με γκροτέσκες πινελιές, που αναδεικνύει ανάγλυφα την κοινωνική σαθρότητα και τις μικρότητες των ηρώων, ιδωμένες μέσα από μεγεθυντικό φακό.

Η σκηνοθετική γραμμή, πέραν χωροχρονικών περιορισμών, φωτογραφίζει χωρίς διδακτισμό, αλλά με καυστική διάθεση αυτοκριτικής, μια κοινωνία με "σκουπίδια" κάθε λογής, από όπου ξεπηδούν τα «πολλαπλά είδωλα» του νεοέλληνα. Μια παράσταση - κλειδαρότρυπα στις μικρές και μεγάλες στιγμές των ανθρώπων, που αφυπνίζει και ταρακουνά, για να γεννήσει υποψιασμένους θεατές, έτοιμους να απαλλαγούν από τα συλλογικά μας ... κουσούρια.

Ο Θίασος 3Β ιδρύθηκε το 2016 στο πλαίσιο του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (Ο.Α.Π.Π.Α.) του Δήμου και απαρτίζεται από τους ερασιτέχνες ηθοποιούς :

Βαγγελιώ Κονδάκη - Γιάννη Μανιά
Τάνια Παπαϊωάννου - Βασιλική Πατεράκη
Έλενα Σουλιώτη - Θεοδώρα Μουζακιάρη
Πόλυ Παπαδοπούλου - Βερονίκ Ζωγράφου
Θανάσης Μπεφάνης - Κωνσταντίνος Κριεζής
Γιάννης Λάλος - Αννίτα Μωραΐτου
Βαρβάρα Βιτάλη - Παρασκευή Μπαρμπούτση
Δήμητρα Γάρδια κάτω από τη διδασκαλία του σκηνοθέτη - ηθοποιού Τάσου Αλατζά.

Η ομάδα ευχαριστεί θερμά τον Μάριο Ποντίκα για την παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου ώστε να το ανεβάσουμε.
banner reporter