Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
14:59
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης

Αφιέρωμα της ΕΡΤ-1 για την Βουλιαγμένη

    Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017
Από την ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Εντός Αττικής», η οποία μας προτείνει αποδράσεις – τι άλλο; – εντός Αττικής, οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το επεισόδιο που αναφέρεται στη «Βουλιαγμένη», το Σάββατο 12 Αυγούστου 2017 και ώρα 14:45.

Αν το παραλιακό μέτωπό της λειτουργεί σαν μαγνήτης, η Βουλιαγμένη έχει δύο μικρούς «παραδείσους»: έναν φυσικό εξώστη που σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι μόλις 22 χλμ. από την Αθήνα και να νομίζεις ότι είσαι σε κάποιο νησί του Αιγαίου, αλλά και μια υδάτινη αγκαλιά ικανή να σε χαλαρώνει και να σε κρατά ζεστό ακόμα και τον χειμώνα.

Το δάσος της Φασκομηλιάς, όπως λέγεται το ύψωμα πάνω από το προάστιο της Αθήνας, είναι μια δασική έκταση περίπου 1.200 στρεμμάτων, 70 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας με Μεσογειακή βλάστηση -έως πρόσφατα οι φασκομηλιές κυριαρχούσαν, αλλά διάφοροι ασυνείδητοι τείνουν να μετατρέψουν το φυτό σε είδος υπό εξαφάνιση-, με καθαρούς και βατούς δασικούς χωματόδρομους, καθιστικά σε διάφορα σημεία με φυσική σκιά για να αφήνεις το βλέμμα να «χάνεται» και το μυαλό να ταξιδεύει. Αν βρεθείς νωρίς το πρωί με ησυχία, μπορεί να «πέσεις» πάνω σε πέρδικες -απογόνους εκείνων που είχαν αφήσει κάποτε κυνηγοί για να εκπαιδεύουν τα κυνηγόσκυλά τους-, οι οποίες πολλαπλασιάστηκαν και έχουν μετατρέψει τον λόφο σε σπίτι τους.

Η τοποθεσία προσφέρεται για απόδραση, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ανεξαρτήτως εποχής.

Το ίδιο ισχύει και για τη λίμνη της Βουλιαγμένης. Με σταθερή θερμοκρασία νερού στους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου, με φροντισμένο και οργανωμένο περιβάλλοντα χώρο, προσφέρεται για ανακουφιστικές βουτιές τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

Το τοπίο είναι μοναδικό. Πριν από περίπου 2.000 χρόνια ήταν ένα σπήλαιο εδώ. Η σημερινή μορφή της λίμνης διαμορφώθηκε έπειτα από πτώση της οροφής του σπηλαίου, η οποία διαβρώθηκε από την υψηλή θερμοκρασία του νερού που έτρεχε στο εσωτερικό του.

Αν επιλέξεις τη βόλτα αυτή, συνδυάζοντας περπάτημα, αγνάντεμα και κολύμπι με θεραπευτικές ιδιότητες στα νερά της λίμνης, θα έχεις προσφέρει στον εαυτό σου ένα δώρο ευεξίας, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο σπίτι σου. Με δύο λέξεις, εντός Αττικής.
banner reporter