Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
14:58
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης

Ανυποψίαστοι γονείς σε ακατάλληλη παιδική χαρά στη Βούλα (pics)

    Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2017
Μεγάλος κίνδυνος ελλοχεύει για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών που χρησιμοποιούν την παιδική χαρά στην πλατεία Μουσών στη Βούλα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αρκαδίου & Β.Γεωργίου.

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά δεν έχει πιστοποιηθεί από την επιτροπή ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με αποτέλεσμα το μοναδικό όργανο που υπάρχει να μην έχει συντηρηθεί για χρόνια.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να σφραγίσουν ή να αποξηλώσουν τις επικίνδυνες παιδικές χαρές στους χώρους της αρμοδιότητας τους, εφόσον δεν πληρούν τις σύμφωνα με το Νόμο προδιαγραφές και δεν φέρουν την προβλεπόμενη πιστοποίηση.

m3

Αντίθετα, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δεν έχει απομακρύνει το μοναδικό όργανο που βρίσκεται στην παιδική χαρά, ούτε έχει τοποθετήσει κάποια ειδική σήμανση που θα προειδοποιεί τους γονείς και τα παιδιά ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος προς χρήση.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν σφράγισε την είσοδο αλλά παραμένει ανοικτή για τους ανυποψίαστους γονείς. Η μοναδική πινακίδα που υπάρχει στο χώρο και έχει σφραγίδα Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αναφέρει «Για την καλή κατάσταση του εξοπλισμού ευθύνεται αποκλειστικά ο Δήμος. Εφιστούμε την προσοχή των γονέων και συνοδών για την σωστή χρήση». Όλα αυτά, σε μια παιδική χαρά που είναι επικίνδυνη και είναι εν γνώσει του Δήμου 3Β.

m7

Αλήθεια, τι περιμένουν οι υπηρεσίες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για να προχωρήσουν σε σφράγιση της ακατάλληλης παιδικής χαράς της πλατείας Μουσών;

m4
Η είσοδος ορθάνοικτη...

Τον Ιούνιο του 2015, η δημοτική αρχή είχε αναφέρει ότι η συγκεκριμένη παιδική χαρά θα ήταν έτοιμη προς χρήση μέχρι τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους. Προφανώς το χρονοδιάγραμμα –για μια ακόμα φορά- δεν τηρήθηκε και φτάσαμε δύο χρόνια μετά να συζητάμε γιατί δεν έχει σφραγίσει ο Δήμος την ακατάλληλη παιδική χαρά!

m8

Κύριοι της δημοτικής αρχής, συζητάμε για την ασφάλεια των παιδιών...
banner reporter