Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
15:00
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης

Έρχεται το Σεπτέμβριο το 3ο Μικρασιατικό Φεστιβάλ στη Βούλα

    Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017
Ένα μουσικό οδοιπορικό από τη θάλασσα της Σμύρνης έως την Κωνσταντινούπολη και το Βόσπορο θα φιλοξενήσει φέτος το 3ο Μικρασιατικό Φεστιβάλ του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η Γλυκερία θα ερμηνεύσει το «σμυρνέικο μινόρε» μαζί με μια πολυμελή ορχήστρα παραδοασιακών οργάνων και μαζί της τραγουδούν η Dilek Koç, η Αρετή Κετιμέ και ο Βασίλης Προδρόμου.

Η Γλυκερία ερμηνεύει αυτού του είδους τα τραγούδια με έναν εκπληκτικό τρόπο, όπως μόνο εκείνη ξέρει και μπορεί. Δεν είναι τυχαίο ότι ο δίσκος με τίτλο «Τα σμυρνέικα», που την έκανε και ευρέως γνωστή στην Ελλάδα, είναι ένα από τα προσωπικά της άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις.

Μαζί της η γνωστή Τουρκάλα τραγουδίστρια Dilek Koç. Γνωστή και από την ερμηνεία της στο soundtrack της ταινίας «Πολίτικη κουζίνα», η Dilek, εδώ και χρόνια εγκατεστημένη στην Ελλάδα, είναι γνώστης των παραδοσιακών και σύγχρονων τραγουδιών της κοινής μουσικής παράδοσης Ελλάδας Τουρκίας.

Στη συντροφιά επίσης η Αρετή Κετιμέ. Λάτρης του παραδοσιακού τραγουδιού, η Αρετούλα όπως την αποκαλούν, πέρα από τη γλυκύτατη φωνή της και τις συνεργασίες με μεγάλους καλλιτέχνες, καθιερώθηκε στο χώρο και για το μεγάλο ταλέντο της στο σαντούρι, που ξεκίνησε από ηλικία μόλις έξι ετών.

Τέλος, ο Βασίλης Προδρόμου, νέος & ταλαντούχος τραγουδιστής – τραγουδοποιός που τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τη Γλυκερία στις ζωντανές εμφανίσεις της.

πηγή: ogdoo.gr
banner reporter