Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020
10:53
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

    Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017
Έπειτα από ένα ασυνήθιστα θερμό, για τα δεδομένα του Μαΐου, διήμερο, ο Βοριάς αναλαμβάνει δράση και είναι αποφασισμένος να κυριαρχήσει καθ'όλη την διάρκεια της νέας εβδομάδας, απομακρύνοντας τις θερμές αέριες μάζες προς την Αφρική και αντικαθιστώντας τες με πολύ δροσερότερες, ευρωπαϊκής προελεύσεως.

Την Δευτέρα και την Τρίτη, προβλέπεται γενικά ανοιχτός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα κυρίως στην Δυτική Αττική, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι/καταιγίδες κατά τις απογευματινές ώρες. Από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή, προβλέπεται να επικρατήσει άστατος καιρός, κατά διαστήματα νεφελώδης με παροδικές βροχές και, ενδεχομένως, καταιγίδες σποραδικού χαρακτήρα.

Επικράτηση Βορείων ανέμων, με τάση σημαντικής ενίσχυσης κατά την διάρκεια του τριημέρου: Τετάρτη -Παρασκευή, οπότε θα πνέουν με ένταση 4-6Bf και, τοπικά, κυρίως σε τμήματα της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής, μέχρι 7Bf.
Πτώση της θερμοκρασίας μέρα με την ημέρα. Η μέγιστη θερμοκρασίας, στο κέντρο της Αθήνας, προβλέπεται να φτάσει, τους 28°C την Δευτέρα, τους 26°C την Τρίτη, τους 25°C την Τετάρτη και να μην ξεπεράσει τους 24°C την Πέμπτη και την Παρασκευή.

SiMeteo.gr