Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020
18:22
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Κωνσταντέλλος: «Αναζητούμε λύση για να γίνει η έκθεση λουλουδιών»

    Τρίτη, 04 Απριλίου 2017
Η χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σχετικά με την ματαίωση της έκθεσης λουλουδιών στη Βάρκιζα, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους κατοίκους της πόλης μας, καθώς η ανθοκομική έκθεση έχει γίνει θεσμός εδώ και 30 χρόνια.

Το notiareport.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, επιδιώκοντας να δώσει μια απάντηση σε όλους όσοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την απόφαση της δημοτικής αρχής.
 
Η δήλωση του Δημάρχου στο notiareport.gr

«Η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε από τον Ιανουάριο επαφές και αλληλογραφία με τον συνεταιρισμό φυτωριούχων Αττικής, αλλά και με άλλους φορείς, προκειμένου να διοργανωθεί η ετήσια ανθοκομική έκθεση στη Βάρκιζα. Οι επαφές μας έγιναν χωρίς όρους και προϋποθέσεις της Δημοτικής Αρχή προς του φυτωριούχους, σε ότι αφορά τον χώρο, τον χρόνο και τη διάρκεια της έκθεσης ακριβώς επειδή για εμάς το σημαντικό ήταν να πραγματοποιηθεί.


Δυστυχώς, όπως προκύπτει από την αλληλογραφία, δεν έκαναν ποτέ προτάσεις, επειδή όπως δήλωσαν οι ίδιοι, τα τελευταία χρόνια είχαν οικονομική ζημιά από τη συγκεκριμένη έκθεση. Εξάλλου, οι συγκεκριμένοι φυτωριούχοι την ίδια περίοδο έχουν διοργανώσει έκθεση στο Περιστέρι, επειδή προφανώς θεωρούν πως είναι οικονομικά συμφερότεροι.

Εμείς θα θέλαμε να κάνουμε εκ νέου μια δημόσια πρόσκληση, προς όλους τους φυτωριούχους της χώρας, να έρθουν να συζητήσουμε και να βρούμε μαζί τις λύσεις προκειμένου να συνεχιστεί ο θεσμός της ανθοκομικής έκθεσης, προς όφελος των κατοίκων, των καταστηματαρχών της περιοχής αλλά και των ίδιων.

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει, μέχρι την τελευταία στιγμή, να αναζητεί λύση να συνεχιστεί ο θεσμός της Ανθοκομικής έκθεσης στη Βάρκιζα.»