Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021
22:34
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Σπείρα αλλοδαπών έκλεβε ΙΧ σε Βούλα και Βουλιαγμένη

    Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017
Μία σπείρα αλλοδαπών είχε ρημάξει σταθμευμένα ΙΧ σε Γλυφάδα, Βούλα και Βουλιαγμένη.


Σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής ένας 37χρονος από τη Συρία και ένας 29χρονος από την Αλγερία συνελήφθησαν για περισσότερες από ενενήντα περιπτώσεις διάρρηξης αυτοκινήτων.

Οι δύο συγκεκριμένοι κακοποιοί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους από το περασμένο καλοκαίρι είχαν βάλει στο στόχαστρό τους σταθμευμένα αυτοκίνητα σε συγκεκριμένα σημεία της Γλυφάδας, της Βούλας και της Βουλιαγμένης, εκεί όπου σταθμεύουν κάθε απόγευμα δεκάδες οδηγοί τα οχήματά τους, για να επισκεφτούν τις καφετέριες της περιοχής.

Οι δράστες αφού έψαχναν με φακούς το εσωτερικό των αυτοκινήτων, όταν έβλεπαν κάτι που να τους ενδιαφέρει και ενεργοποιούσαν το συναγερμό. Τότε περίμεναν και εάν δεν εμφανιζόταν ο ιδιοκτήτης, τότε έσπαγαν το τζάμι με μία «πόντα» (αιχμηρό εργαλείο, ειδικό για θραύση τζαμιών) και άρπαζαν ό,τι πολύτιμο υπήρχε στο εσωτερικό.

Οι δράστες χτυπούσαν κυρίως ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύσταση συμμορίας που διαπράττει διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.