Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
18:32
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Με τρεις εκδηλώσεις θα υποδεχτούμε τις απόκριες στα 3Β

    Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017
Με τρεις μοναδικές εκδηλώσεις θα υποδεχτεί ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης φέτος τις απόκριες. Το πρόγραμμα που έχει διοργανώσει ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου, (ΟΑΠΠΑ) περιλαμβάνει παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους.


Συγκεκριμένα:

Rebetango

Αίθουσα Ιωνία, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου ώρα 20.00

Όταν το Ρεμπέτικο συνάντησε το Ταγκό. Μια μουσικοχορευτική βραδιά με μουσική των λιμανιών, της μετανάστευσης, του περιθωρίου και της ελπίδας για μια ζωή καλύτερη.

Το αγόρι με τα Μπλε Μαλλιά

Αίθουσα Ιωνία, Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ώρα 12.00

Η παράσταση που τιμήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την οποία παρακολουθούν πλήθος παιδιών και νηπιαγωγείων στο Θέατρο Φούρνος μία εβδομάδα πριν να πάει στο Λονδίνο προσκαλεσμένη του Hellenic Centre έρχεται στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για μία παράσταση.

Το Θέατρο Φούρνος και οι συνεργάτες του δίνουν μεγάλη σημασία στην εξοικείωση των παιδιών από μικρές ηλικίες με τον πολιτισμό και δημιουργούν επί μία δεκαετία παραστάσεις μελετημένες και προσαρμοσμένες στις ανάγκες και δυνατότητες μικρών παιδιών. Με θέματα τα οποία δίνουν αφορμή για περαιτέρω επεξεργασία από γονείς και δασκάλους , με χιούμορ, φαντασία και ενεργό συμμετοχή των παιδιών επιδιώκουμε να δώσουμε τα πρώτα θεατρικά ερεθίσματα στους μελλοντικούς ευαίσθητους καλλιεργημένους θεατές.

Το Αγόρι με τα μπλε Μαλλιά απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 8 ετών και το θέμα του είναι η ιστορία ενός μικρού αγοριού του Άτρο .

Ο Άτρο είναι ένα καλοκάγαθο αγόρι , γλυκός έξυπνος αλλά λίγο δειλός και ντροπαλός και το γεγονός ότι έχει μπλε μαλλιά σε μια πόλη που όλοι έχουν κόκκινα τον κάνει διαφορετικό. Ο καλύτερος φίλος του είναι ο Μέρμπερ που του είχε χαρίσει η γιαγιά του όταν ήταν μωρό. Όταν ο Άτρο χάνει τον Μέρμπερ στο δάσος των Σχημάτων και των Χρωμάτων , αναγκάζεται για να τον βρει να ξεπεράσει τους φόβους του.Μέσα στο δάσος θα περάσει πολλές περιπέτειες αλλά θα γνωρίσει και νέους φίλους που θα τον βοηθήσουν να βρουν τον Μέρμπερ.

Μια παράσταση διαδραστική που μιλάει για τη φιλία αλλά και τη διαφορετικότητα η οποία δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στη ζωή μας .

Διάρκεια παράστασης 55’

Αποκριά... στην Αθήνα την παλιά

Αίθουσα Ιωνία, Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ώρα 19.30

Πρόκειται για μια συναυλία που θα ταξιδέψει το κοινό στην Αθήνα του χθες με τις υπέροχες καντάδες και τα τραγούδια του κρασιού, του γλεντιού, της αποκριάς και της οπερέττας. Ειδικότερα, θα ακουσθούν αγαπημένες μελωδίες όπως: Μπαρμπα-γιάννης κανατάς,

Το γελεκάκι που φορείς, Ακόμα ένα ποτηράκι, Έλα να ντυθούμε μασκαράδες, Θα το πιείς ένα ποτήρι, κ.ά.
καλλιτέχνες:

Σε όλες τις παραστάσεις η είσοδος είναι ελεύθερη