Μια ομαδική εθελοντική δράση είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση συνολικά 2 τόνων απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Στο πλαίσιο του εορτασμού “World Clean Up Day 2023”, οι εργαζόμενοι του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη και της Kinsen – Europcar, μαζί με τις οικογένειές τους, τίμησαν τις αξίες του εθελοντισμού και απέδειξαν έμπρακτά την αγάπη τους για το περιβάλλον και τη φύση, αναλαμβάνοντας τον παράκτιο καθαρισμό της παραλίας Βάρκιζας. Την ίδια στιγμή 13 δύτες της Seahorse Dive Center, πραγματοποίησαν εθελοντικά τον υποθαλάσσιο καθαρισμό της περιοχής.
 
231003101742_varkiza-paralia-7-1950x1300
 
Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά σημαντικό καθώς σε λιγότερο από μιάμιση ώρα, όλοι οι συμμετέχοντες κατάφεραν να μαζέψουν και να απομακρύνουν 2 τόνους απορριμμάτων, ανακυκλώσιμων και σύμμεικτων υλικών, ογκωδών αντικειμένων και εκατοντάδων συσκευασιών τα οποία κρίνονται ως ιδιαίτερα επιβλαβή και επικίνδυνα για το περιβάλλον και το θαλάσσιο οικοσύστημα. Οι υπεύθυνοι καθαριότητας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ανέλαβαν την ασφαλή απομάκρυνση όλων των ανακυκλώσιμων υλικών.
 
231003101739_varkiza-paralia-5-1280x853
 
Ανάμεσα στα απορρίμματα ήταν και 2.000 αποτσίγαρα τα οποία παραδόθηκαν στη ΜΚΟ Cigaret Cycle για επεξεργασία και ανακύκλωση, προστατεύοντας έτσι από τη μόλυνση δεκάδες κυβικά εκατοστά γλυκού και αλμυρού νερού. Μαζί, σε αυτή την περιβαλλοντική δράση, βρέθηκε και η ΑΝΙΜΑ, ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, η οποία ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις τραγικές επιπτώσεις που έχει η θαλάσσια ρύπανση στα θαλάσσια και χερσαία άγρια ζώα. Σε μία κίνηση συμβολισμού και ουσίας, η ΑΝΙΜΑ απελευθέρωσε 6 υγιείς πλέον νεαρούς γλάρους που είχε περιθάλψει. Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, βρέθηκε  μία νεαρή ελαφρώς τραυματισμένη χελώνα ξηράς η οποία παραδόθηκε στην ΑΝΙΜΑ για περίθαλψη και απελευθέρωση ξανά στη φύση.