Τα 500 εκατομμύρια ευρώ ξεπερνούν τα έσοδα, συμβασιοποιημένα ήδη ή προσυμφωνημένα, από τις πωλήσεις των δεκατριών βιλών στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Σύμφωνα με την kathimerini.gr, το πoσό αυτό υπερκαλύπτει το τίμημα των 400 εκατομμυρίων που έδωσε το 2016 η AGC Equity Partners για να αποκτήσει το συγκρότημα αλλά και για να ολοκληρώσει τη δημόσια προσφορά και να βγάλει την «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης» εκτός χρηματιστηρίου.

Στην ουσία πρόκειται για δεκατρία οικόπεδα που βρίσκονται στη νοτιοδυτική πλευρά της χερσονήσου της Βουλιαγμένης, εκεί όπου βρισκόταν το ξενοδοχείο «Αφροδίτη», το οποίο έχει κατεδαφιστεί. Τα κόστη για την ανέγερση των κατοικιών εκτιμάται ότι θα υπερβαίνουν τα 1.000 τ.μ. για κάθε κατοικία και θα τα επωμιστούν οι νέοι ιδιοκτήτες, ενώ η συνολική έκταση και για τα δεκατρία οικόπεδα ανέρχεται στα 80 στρέμματα περίπου, διαμορφώνοντας τον μέσο όρο του κάθε οικοπέδου στα 6,15 στρέμματα. Όσον αφορά την τιμή για το κάθε οικόπεδο, αυτή  διαμορφώθηκε στα 39 εκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει τίμημα 6,3 εκατομμυρίων ευρώ ανά στρέμμα.

Τα έντεκα από τα δεκατρία οικόπεδα αποκτήθηκαν από συμφέροντα της οικογένειας Διαμαντή Διαμαντίδη, ενώ τα δύο τελευταία αναμένεται να αποκτηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, οπότε και αναμένεται να υπογραφεί το σχετικό τελικό προσύμφωνο, από συμφέροντα που συνδέονται με την οικογένεια της Μαριάννας Λάτση. Άδειες οικοδομής για κάποιες από τις βίλες έχουν ήδη εκδοθεί, ενώ για τις υπόλοιπες αναμένονται οι σχετικές διαδικασίες.

πηγή: kathimerini.gr