Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
03:52
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90
Με τη μεγάλη συναυλία «Σμυρνέϊκο Μινόρε» με τη Γλυκερία και τη διάσημη τουρκάλα τραγουδίστρια Dilek Koc, στο κατάμεστο πάρκινγκ της πλατείας Ιμίων ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο εκδηλώσεων μνήμης για το Μικρασιατικό Ελληνισμό που διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στις 8, 9 & 10 Σεπτεμβρίου.

Το τριήμερο πέραν της συναυλίας περιελάμβανε ιστορικά αφιερώματα, θεατρικό δρώμενο από το εργαστήρι Κύκλος Αμαρύνθου Ευβοίας, με τίτλο «Η ιστορία ενός αιχμαλώτου», του Στρατή Δούκα, προβολή οπτικοακουστικού υλικού από το Αρχείο της ΕΡΤ, εισήγηση του Λουκά Χριστοδούλου, προέδρου ομοσπονδίας προσφυγικών σωματείων Ελλάδας, με θέμα, «Η άφιξη των προσφύγων, στην Αττική», αφήγηση καταγεγραμμένων μαρτυριών και λογοτεχνικών αποσπασμάτων από τον Τάκη Χρυσικάκο, μουσικό αφιέρωμα στη Μικρά Ασία, με σκοπούς και τραγούδια από τη Σμύρνη έως την Καππαδοκία και την Κωνσταντινούπολη, με την Καίτη Κουλλιά, τον Χρήστο Τσιαμούλη και τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του πολιτιστικού σύλλογος γυναικών, «Απολλωνία» και του Επιμορφωτικού Συλλόγου Βάρης.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια το τριημέρου λειτούργησε έκθεση λαογραφικού περιεχομένου με τίτλο «Κειμήλια- Μαρτυρίες- Μνήμες», σε επιμέλεια, υλοποίηση του Στ. Χατζηστεφάνου. Στα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση του βιβλίου, της Eιρήνης Βεκρή, «Ο άνθρωπος που έκανε τις Κυδωνίες να ανθίσουν».