Τρίτη 19 Μαρτίου 2019
01:23
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90
Ποια η δράση του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης

Ιδρύθηκε το 1920 και από την ίδια χρονιά άρχισε να φιλοξενεί ορφανά παιδιά που είχαν χάσει τους γονείς τους στον πόλεμο. Το πρώτο κύμα παιδιών που φιλοξενήθηκαν στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης ήταν από την καταστροφή της Μικράς Ασίας, ενώ το δεύτερο κύμα ήταν από τον πόλεμο του ’40.

k2

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο in2life.gr ο Διευθυντής του Ορφανοτροφείου, κ. Κοσμάς Δημακόπουλος είχε δηλώσει: «Τα παιδιά έρχονται σε εμάς στην πρώτη δημοτικού και μένουν εδώ μέχρι να αισθανθούμε ότι μπορούν να σταθούν μόνα τους στα πόδια τους», τα αιτήματα για την εισαγωγή των παιδιών γίνονται στην Αρχιεπισκοπή και εξετάζονται από κοινωνικούς λειτουργούς. Οι λόγοι που έρχονται τα παιδιά σε εμάς είναι κατά κύριο λόγο οικονομικοί. Έχουμε παιδιά που ήρθαν σε εμάς ύστερα από εισαγγελική παραγγελία ή ύστερα από επικοινωνία με την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων. Δεν είμαστε δηλαδή αμιγώς Ορφανοτροφείο, είμαστε μια στέγη για παιδιά που χρήζουν βοηθείας», εξήγησε ο κ. Δημακόπουλος.

k3

Τι παρέχει το Ορφανοτροφείο στα παιδιά

Το Ίδρυμα παρέχει στα παιδιά τα πάντα ανάλογα με την ηλικία τους. Από φροντιστήρια για τα μαθήματα (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ξένες γλώσσες κτλ.), μέχρι ψυχολογική υποστήριξη και αθλητικές δραστηριότητες εντός ή εκτός των εγκαταστάσεών του. Οι πόροι του είναι από ενοίκια μαγαζιών που ανήκουν σε αυτό, ενώ αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου το οποίο διοικητικά ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

k5

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Το ίδρυμα διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό για δωρεές.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος επισκέφτηκε το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης τον περασμένο Ιούνιο και ενημερώθηκε από τα στελέχη του ιδρύματος για τα προγράμματα που λειτουργούν και την πρόοδό τους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι Πρόεδρος είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

k1

Πληροφορίες: Απόλλωνος 28 Λαιμός Βουλιαγμένης, τηλ: 2108962076

φωτογραφίες: Romfea.gr, idrimavouliagmenis.gr